?

La Unio Musical de Lliria reobrirá, el proper cap de setmana, les seues portes al cinema després de 10 anys d'inactivitat. Les primeres sessions seran Alvin y las Ardillas 3, que es projectarà els dies 24 i 25 de desembre, aprofitant les vacances dels més menuts; y la següent serà In Time, que es projectarà els dies 3 i 6 de gener pròxim. La Unió ha decidit establir un preu assequible i econòmic per cada projecció.

Cal recordar que durant quasi un segle la Unió Musical de Llíria explotà el seu teatre com a sala de cinema, fins que en novembre de l'any 2001 la societat tancà degut l'escasa afluència de public com a consequència de la gran competència que hi havia amb les noves sales dels centres comercials.

En eixe sentit, la junta directiva de la Unió ha decidit fer-li front a esta macança ampliant la seua oferta social i lúdica, a través de les projeccions de pel·lícules d'estrena que tindran lloc els dissabtes i diumenges, tan per les vesprades com per la nit, depenent del public al que vaja adreçada la pel·lícula. Iniciativa que ha estat possible gràcies al treball de l'equip directiu i d'un grup de joves voluntaris que han apostat per tornar a obrir les portes de la cultura del cinema.

El Teatre de la Unió Musical disposa d'un aforament superior a les 800 butaques, que en altres temps ha albergat nits d'estrena de grans èxits cinematogràfics de l'època, sent esta sala una de les més visitades de la Comarca del Camp de Túria.

El president de la Societat, Jose Vicente Pedrola, ha manifestat que "amb esta nova programació de cine es vol obrir i apropar la Unió al ciutadans, tant de la localitat, com de la Comarca, completant la oferta cultural i musical que des de les diferents agrupacions de l'entitat venen desenvolupant al llarg de l'any".

Llíria va arribar a tindre quatre sales

Llíria havia passat de tindre quatre cines a quedar-se sense cap sala. Ara, de manera continuada, i amb un ampla programació de pel·lícules d'estrena, volen tornar a oferir a tots els públics l'espectacle de la gran pantalla prop de casa.