?La localitat valenciana del Puig viu una intensa setmana de cinema. La directora cubana Ana Victoria Pérez ha gravat el seu nou curtmetratge Es necessiten petons una història basada en la sèrie del fada Menta de l'escriptora Gemma Lienas. Darrere del seu objectiu s'amaga una dona valenta i decidida. Treballar amb xiquets és sempre un repte que ella està disposada a afrontar. El seu curtmetratge s'ha gravat en el parc de les vies del Puig i en ell han participat més de 30 xiquets. "Conte amb l'espontaneïtat dels menuts, que de vegades oferixen grans actuacions", assegura la cineasta.

El curtmetratge pretén fer-nos reflexionar sobre el paper que juga en la societat actual l'afecte. Pérez manifesta que la societat de consum ens allunya dels petons, les carícies,les abraçades i l'afectivitat en general, valors molt importants pel desenvolupament de l'autoestima dels menuts.

En Es necessiten petons aquesta directora de cinema oferix la seua visió, sobre les necessitats d'afecte dels infants, amb l'objectiu de destinar el seu curtmetratge a col·legis, associacions de pares, associacions sobre la infantesa o la no violència perquè tots analitzem el nostre comportament amb els xiquets de la casa. Ana Victoria Pérez va arribar a València fa vuit anys com actriu, per a una pel·lícula del director Pedro Rosado. Durant el rodatge va conèixer al seu actual marit i es va quedar en la ciutat.