?

Tot preparat a Benicarló per a iniciar els actes més destacats i populars de la 19a edició de la Festa de la Carxofa, una celebració que posa de relleu el valor de l'hortalissa més famosa de la població. La nit de divendres, té lloc el Sopar de Gal·la al restaurant El Cortijo, cita que reuneix al més granat del món de l'agricultura, la política i la societat entorn el lliurament de premis que, enguany, han recaigut en el televisiu cuiner Sergio Fernández, co-presentador de l'espai de cuina de "La mañana de la 1" i que rebrà la "Carxofa d'Or 2012", i en Mercabarna, l'Homenatge de l'any, per la seva tasca a l'hora d'afavorir la comercialització de la carxofa benicarlanda amb Denominació d'Origen Protegida.

Demà, torrada popular

Aquesta etiqueta va ser obtinguda pel Consell Regulador de la Carxofa l'any 1988, i des de llavors, vetlla per la més alta qualitat del buc insígnia de l'horta benicarlanda. I la millor i més popular manera d'assaborir-la, serà dissabte en la torrada popular, a les set de la vesprada a la plaça Constitució. Una cita multitudinària que apropa a veïns i visitants la carxofa en estat pur, torrada a foc viu, amb un raig d'oli i un pessic de sal.

Abans, el grup local de danses La Sotà oferirà un tast de balls populars per amenitzar l'espera de les persones que formen les llargues cues per a aconseguir, per un euro i mig, un plat amb tres carxofes i una llesca de pa.

Invenció i creació en honor de l'hortalissa

Diumenge, la festa s'obre a la invenció, la imaginació i la creativitat de la ma dels millors cuiners de la comarca, en la XIX Demostració Gastronòmica de la Carxofa de Benicarló. El carrer Rei en Jaume i la plaça Constitució acolliran a les propostes culinàries de 26 restaurants i entitats de la localitat al voltant de la carxofa, en un gran bufet que mostrarà les més variades i sorprenents possibilitats a l'hora de cuinar aquesta hortalissa, mitjançant una cuina d´alt nivell a un preu popular i en un marc sempre multitudinari. Un preludi rodó per a les XVII Jornades Gastronòmiques en els restaurants de la comarca, que començaran dilluns 30 de gener. i. pitarch benicarló