Els resultats que situaven Espanya a la cua de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), va moure a l'editorial Rubio a publicar la col·lecció de quaderns de Competència Lectora en castellà, editada a principis d'any. Ara arriba la versió en valencià. Segons anuncia la pròpia editorial, aquesta col·lecció agrupa un material de suport que «ajuda els xiquets a millorar les seues capacitats, no només de comprensió sinó també de competència lectora, d'acord amb el que es proposa en els nous plans educatius».

Competència Lectora és un material de reforç per a xiquets de 7 a 12 anys (la col·lecció està formada per 5 quaderns). Els quaderns, expliquen des de l'editorial, «estan recomanats per a tots aquells alumnes de primària que vulguen millorar la lectura comprensiva, siga quin siga el punt de partida. Llegir és la manera natural d'entrenar la comprensió i competència lectores; millora la memòria, enriqueix el vocabulari i facilita l'aprenentatge».

Segons dades de Rubio, en el primer semestre de venda l'editorial en va distribuir més de 60.000 exemplars. La versió traduïda ja està disponible tant a les tendes com via web.

Per altra banda, el quadern Mayúsculas, en castellà, va eixir a la venda en 2012 i es preveu que aquesta nova edició estiga en el mercat en el próxim mes de juliol. En aquesta ocasió, Rubio ha traduït la col·lecció i el quadern per a millorar els mateixos aspectes que es treballen en castellà.

El motiu d'aquest quadern és que es acostar als xiquets a la lectura mitjançant l'ús de les majúscules clares. «Faciliten la lectura i també l'escriptura, ja que, a diferència de les minúscules, no requereixen enllaços», aprofundeixen des de l'editorial.

En aquest cas, Rubio ha traduït el quadern Mayúsculas que treballava les majúscules en castellà «perquè els xiquets aprenguen ferramentes i practiquen la grafia, l'ús i les normes gramaticals de les majúscules».