Un total de 6.955 xiquets, xiquetes i adolescents de tota la Comunitat Valenciana han rebut durant el primer semestre de l'any 2017 la visita dels artistes de PayaSOSpital, que porten ja 19 anys actuant als serveis de Pediatria i Oncologia Pediàtrica dels principals hospitals públics de les províncies de València, Alacant i Castelló.

Ara, els programes d'aquestos peculiars pallassos, que ajuden i fan passar un bon temps als xiquets malalts i les seus femílies, es retomaran amb la tornada del calendari escolar amb intervencions regulars als hospitals La Fe, el Clínico i el Doctor Peset de València; el General i el de San Juan d'Alacant; el General de Castelló, i el de La Plana de Vila-real.

Les visites a tots aquestos centres es fan amb una parella de pallassos, un o més dies per setmana, depenent de les necessitats i característiques de cada hospital. Els artistes, que van a cada habitació disfreçats de doctors amb bates de múltiples colors, treballen de forma coordinada amb el personal del centre hospitalari, que coneix de primera mà les circumstàncies dels seus pacients. A més a més, els pallassos d'aquesta associació no es lucren amb la seua activitat.

D'altra banda, a l'últim trimestre d'aquest any, PayaSOSpital té previst realitzar diverses activitats de sensibilització i captació de fons per a recolzar la seua causa.