Síguenos en redes sociales:

Puçol investiga el canvi climàtic

Els estudiants exposaran els resultats de les recerques el 20 de gener

Els 53 estudiants de 1r de Batxillerat de l'American School of Valencia de Puçol van participar, el passat desembre, en la jornada d'investigació «Group 4 Project», una convocatòria que busca aplicaciones reals als coneixements adquirits en les assignatures científiques del programa de Batxillerat Internacional i que enguant té com a eix principal investigar el canvi climàtic.

D'esta manera, els i les alumnes del centre educatiu, dividits en grups de quatre o cinc membres, tenen assignat un camp d'estudi (Biologia, Física, Química o Ciències Ambientals), i investiguen el tema central per a definir la pregunta d'investigació, les variables així com els procediments a seguir.

Segons explica el professor de Química de High School i també l' High SchoolAssistant Principal els alumnes dissenyen estes investigacions utilitzant el mètode científic partint des de zero i assenyala que «el repte és més complex que un exercici aïllat de laboratori pel que és normal trobar-se alguns problemes i per això han de ser flexibles i comptar amb plans alternatius per a abordar el treball».

Els equips de treball van utilitzar tots els primers períodes lectius del dia per a organitzar el material i l'instrumental i desenvolupar la investigació, «una vegada acabada la jornada; al llarg de les següents setmanes, els queda organitzar els resultats, analitzar-los i escriure els informes per a la presentació oral que realitzaran el 20 de gener», assenyala el professor Benlloch. «El projecte implica autonomia i aplicació pràctica del coneixement i és molt motivador», afegix.

A més, també cal destacar que el projecte «Group 4 Project» es desenvoluparà durant el segon trimestre acadèmic de manera transversal en totes les assignatures científiques.

Pulsa para ver más contenido para ti