Els 53 estudiants de 1r de Batxillerat de l'American School of Valencia de Puçol van participar, el passat desembre, en la jornada d'investigació «Group 4 Project», una convocatòria que busca aplicaciones reals als coneixements adquirits en les assignatures científiques del programa de Batxillerat Internacional i que enguant té com a eix principal investigar el canvi climàtic.

D'esta manera, els i les alumnes del centre educatiu, dividits en grups de quatre o cinc membres, tenen assignat un camp d'estudi (Biologia, Física, Química o Ciències Ambientals), i investiguen el tema central per a definir la pregunta d'investigació, les variables així com els procediments a seguir.

Segons explica el professor de Química de High School i també l' High SchoolAssistant Principal els alumnes dissenyen estes investigacions utilitzant el mètode científic partint des de zero i assenyala que «el repte és més complex que un exercici aïllat de laboratori pel que és normal trobar-se alguns problemes i per això han de ser flexibles i comptar amb plans alternatius per a abordar el treball».

Els equips de treball van utilitzar tots els primers períodes lectius del dia per a organitzar el material i l'instrumental i desenvolupar la investigació, «una vegada acabada la jornada; al llarg de les següents setmanes, els queda organitzar els resultats, analitzar-los i escriure els informes per a la presentació oral que realitzaran el 20 de gener», assenyala el professor Benlloch. «El projecte implica autonomia i aplicació pràctica del coneixement i és molt motivador», afegix.

A més, també cal destacar que el projecte «Group 4 Project» es desenvoluparà durant el segon trimestre acadèmic de manera transversal en totes les assignatures científiques.