Síguenos en redes sociales:

El CEIP Reis Catòlics de Silla celebra la I Mostra de Danses

La festa de final de curs de l'escola va descobrir als infants els balls populars

El CEIP Reis Catòlics de Silla celebra la I Mostra de Danses

Este 2020-21 ha sigut un curs sense precedents, marcat per la pandèmia i per estrictes mesures de seguretat, i per això el CEIP Reis Catòlics de Silla va organitzar la I Mostra de danses tradicionals de València, per a descobrir als infants les danses que es ballen al Corpus i apropar als xiquets i xiquetes la cultura popular.

La jornada festiva per a acomiadar el curs va ser tot un èxit a l’escola i, per això, el centrre públic preveu donar continuitat a esta iniciativa. Això sí, com expliquen des del centre, degut a la covid-19 “s'han tingut que modificar els balls originals per respectar distàncies”.

Un moment de la jornada.

Sobre els balls, els docents van triar una dansa per nivell i a l’aula es va treballar amb material propi elaborat per la mestra de música. A més, tots els elements necessaris per a les danses s'han elaborat a l'àrea de plàstica.

Al centre també comptaren amb la col·laboració de les famílies que practiquen danses i dꞌun mestre que balla la Dansa dels Porrots.

Recreació del ball dels porrots.

Com recorden des del col·le, la dansa està present al currículum de Primària en Música, Educació física, Socials i Valors socials i cívics. A més, beneficia la salut física i mental, i és positiu per a fomentar la interacció entre iguals i amb l'entorn, la coordinació, l'equilibri, la lateralitat, el ritme i la respiració.

Pulsa para ver más contenido para ti