Un nou èxit del Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset

L’Alcúdia celebrà de nou el seu congrés educatiu anual els dies 28, 29 i 30 de setembre amb record d’inscripcions i participants

Foto de la sessió impartida per Gemma Lluch.

Foto de la sessió impartida per Gemma Lluch. / Ajuntament de l'Alcúdia.

Fundació Bromera

L’Ajuntament de l’Alcúdia celebrà l’última setmana de setembre el seu congrés educatiu anual que porta el nom de Josep Lluís Bausset. Com en anys anteriors, el congrés comptà amb l’organització també de la Generalitat Valenciana a través del CEFIRE de Xàtiva i amb el suport econòmic i la col·laboració d’altres entitats com la Universitat de València, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, el CODERI i els sindicats Comissions Obreres i l’STEPV.

Enguany, com que es commemoraven els quinze anys del congrés, s’optà per invitar alguns dels conferenciants que ja havien participat en anys anteriors. Es tractava, en opinió dels organitzadors, de retre un homenatge a la trajectòria del congrés i també a la figura del gran mestre de l’Alcúdia Josep Lluís Bausset. Per això, el congrés s’inicià amb una taula redona sobre la figura i l’obra de l’homenot de l’Alcúdia, un valencianista històric de gran cultura.

La temàtica del congrés va ser variada i interessant. Es tractà la coeducació en contextos inclusius, una ponència impartida per Carmen Ruiz i Coral Elizondo.

Gemma Lluch dissertà amb mestria sobre la censura literària des de totes les perspectives i Rosa Casafont parlà sobre les emocions i en com afecta l’entorn al benestar de l’alumnat. El gran Francesco Tonucci, per videoconferència demostrà una vegada més la lucidesa i actualitat del seu pensament i de la seua visió de la infància.

Per últim, Federico Mayor Zaroagoza, també a distància, enfocà el seu parlament en la necessitat d’una bona educació per a ser lliures i responsables.

Segons el director del CEFIRE de Xàtiva, al congrés assistiren presencialment al saló de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia unes dos-centes persones, a les quals s’ha d’afegir les vora set-centes més que seguiren les ponències a distància. Tot un èxit que demostra un any més l’actualitat dels temes que s’hi tracten i l’interés del professorat.