Més de 70 projectes STEM s’exposen a Experimenta este diumenge

La fira-concurs celebra la seua 19a edició este diumenge, al Museu de les Ciències, amb premis que arriben als 400 euros

Experimenta en el Museu de les Ciències de València.

Experimenta en el Museu de les Ciències de València. / Levante-EMV

El Museu de les Ciències de València acull el diumenge entre les 10:00 i les 13:00 hores la XIX Fira-Concurs d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia Experimenta. L’esdeveniment, organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València, és una festa de la ciència que congrega milers de persones i acosta la física i la tecnologia a l’alumnat de Secundària i a la ciutadania en general de manera creativa i participativa.

Experimenta, que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, entre d’altres entitats, reunirà més de 300 participants entre alumnat i professorat.

D’accés lliure, i per a tot tipus de visitants, tindrà 74 parades, amb diferents projectes experimentals STEM desenvolupats per alumnat d’ESO i Batxillerat, amb l’ajuda del seu professorat.

El públic podrà preguntar pel funcionament de qualsevol dels experiments. Simultàniament, els xiquets i xiquetes podran acostar-se al taller Fisicalàndia, on es construiran i es podran entendre demostracions senzilles basades en fenòmens naturals.

Reconeixement als millors treballs

Experimenta compta amb un concurs que premia els millors projectes, incloent el més votat pel públic; i un jurat amb professorat universitari i dels IES també valorarà el bon funcionament i la claredat de les explicacions.

Com a novetat, enguany augmenta la dotació econòmica dels premis: els quatre del jurat arriben a 600 euros per grup de quatre participants i el del públic, a 400 euros.

Entre els reconeixements, també es lliuraran obsequis al professorat amb projectes guanyadors i la Conselleria d’Educació reconeix aquesta dedicació extraordinària al seu alumnat com a hores de projecte científic escolar.