La sostenibilitat ambiental també es promou amb art

L’IES Veles e Vents de Gandia participa en un projecte eTwinning contra el canvi climàtic amb socis d’IItàlia i Romania

El projecte ha juntat 90 estudiants, sis docents, dues il·lustradores.

El projecte ha juntat 90 estudiants, sis docents, dues il·lustradores. / levante.emv

Levante-EMV

ClimART Action, un projecte eTwinning creat a l’IES Veles i Vents de Gandia, ha congregat més de noranta estudiants, sis docents, dues il·lustradores professionals i tres països europeus: Espanya, Itàlia i Romania. El seu propòsit principal és promoure la sostenibilitat ambiental i la participació ciutadana activa a través de l’art, el disseny gràfic o la il·lustració.

El projecte s’ha desenvolupat des del novembre passat fins al mes de març, mitjançant nou activitats que aborden diversos aspectes relacionats amb l’art, el medi ambient i l’acció climàtica. Des de l’anàlisi de vídeos i obres artístiques inspirades en la natura fins a la investigació de problemàtiques climàtiques actuals, la formulació de propostes per a un planeta més saludable així com la creació d’un projecte artístic.

Els estudiants no només han adquirit destreses lingüístiques i artístiques, sinó que també han interioritzat valors de cooperació, respecte, responsabilitat ambiental i compromís amb un futur més sostenible.

Una de les activitats del projecte.

Una de les activitats del projecte. / Levante-EMV

A més, el projecte ha comptat amb la col·laboració de dues reconegudes il·lustradores: Mar Hernández, coneguda com a «Malota» (Espanya) i Adela María Calistru (Romania). Ambdues artistes han compartit les seues experiències professionals amb l’alumnat, guiant-los en la realització d’un projecte artístic i fomentant l’exploració i l’expressió de les seues idees i preocupacions sobre el medi ambient a través de l’art.

Un llibre col·lectiu

Finalment, esta iniciativa ha donat lloc a la creació d’un llibre col·laboratiu que ha recopilat totes les obres artístiques realitzades pels estudiants europeus i que amb la seua difusió ha celebrat el Dia de la Terra, que es va conmemorar este dilluns, 6 de maig. 

El treball que han desenvolupat estudiants i professorat convida a reflexionar sobre la relació de les persones amb la natura i a explorar noves formes artístiques d’expressió i consciència, utilitzant l’educació com a motor de canvi.

Visita de Mar Hernández a l'IES Veles e Vents.

Visita de Mar Hernández a l'IES Veles e Vents. / Levante-EMV