El portaveu comarcal de Compromís, Nicolau Calabuig, ha assenyalat que en la Vall d'Albaida «encara hi ha moltíssima gent sense faena, i la majoria de la gent jove que treballa no pot fer-ho en allò relacionat amb la seua formació. Així, els últims anys s'ha produït una pèrdua progressiva de població que podem observar, per exemple, en el cas d'Ontinyent, on hem perdut quasi 2.000 habitants només els últims cinc anys. Una tendència que sols podrem revertir si ens centrem en planificar unes polítiques públiques d'impuls de la nostra economia productiva que faciliten l'atracció i la retenció d'activitats econòmiques a la nostra ciutat i a la nostra comarca». Calabuig va fer aquestes manifestacions durant l'acte de Compromís a Ontinyent en que va intervindre el secretari autonòmic d'Ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu, qui va apuntar que la millora de l'ocupació al territori valencià se situa per damunt de la mitjana estatal.

«Aquestes dades „va dir Nomdedéu„ indiquen una certa desestacionalització de l'economia valenciana que potser és resultat de les polítiques del Consell per a avançar cap a un nou model productiu més sostenible i equilibrat». Nicolau Calabuig va introduir el debat sobre les noves polítiques d'ocupació i va presentar Nomdedéu. La portaveu local, Sílvia Urenya, no va poder acudir per exigències professionals d'última hora.

El portaveu comarcal va destacar de la tasca de Nomdedéu al front del nou Servef i va destacar que «ha començat a liderar una transformació i, si m'ho permeteu, humanització del Servei Valencià d'Ocupació per deixar de tractar la gent com a números i tractar-la com es mereix, com a persones», va resaltar Calabuig. El secretari autonòmic va valorar «positivament la reducció de l'1,9% respecte al mes anterior en les darreres dades d'atur registrades el mes de juny segons les quals l'atur a la Comunitat Valenciana ha disminuït en 7.113 persones al juny».