Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Representació

Sis municipis acullen l'inici de la 35ª Mostra Internacional de Titelles a la Vall d'Albaida

Alumnes de Benigànim i Montaverner seran els primers a gaudir-la, i la jornada inaugural arribarà també a Atzeneta d'Albaida, Aielo de Malferit, Salem i l'Olleria

Imatge de l'espextacle «Adéu Peter Pan» de la Mostra. festuc teatre

La Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida (MIT) alça hui dijous el teló amb cinc representacions i un taller de construcció d'objetctes en sis municipis de la comarca. Alumnat de Benigànim i Montaverner seran els primers que gaudiran d'aquesta nova edició de la MIT amb les companyies Festuc Teatre i Teatre a mà. A les 9:30 hores l'Auditori Paco Salvador de Benigànim acollirà l'obra Adeu Peter Pan, de Festuc Teatre, una història on es presentaran a Maria, una xiqueta a la qui li encanta jugar a ser Peter Pan, fins que un dia els xiquets perduts se l'enduran al País de Mai Més. A la mateixa hora, en l'Escoleta de Montaverner, Teatre a mà representarà el conegut clàssic L'Aneguet Lleig.

Però aquestes no seran les úniques cites per a la primera jornada de la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d'Albaida. A les 11:30 hores el Centre Sociocultural d'Atzeneta d'Albaida acollirà a la companyia La Carreta que presentarà l'obra Fabularia, on de la mà d'un trobador el públic podrà conéixer algunes de les rondalles més belles de la història.

A la vesprada, a les 15:30 hores la MIT viatjarà fins a l'Auditori Municipal d'Aielo de Malferit, on el Centre de Titelles de Lleida representarà Jana i els tres ossos. Una nova i particular versió del popular conte La Rinxols d'Or, on les xiquetes i xiquetes s'endinsaran dins d'aquesta història gràcies a les ombres, la música i els titelles. A la mateixa hora, però en l'auditori de Salem, la companyia Teatre a mà tornarà a presentar L'Aneguet Lleig.

Finalment, la primera jornada de la MIT acabarà a les 17 hores a la Biblioteca Municipal de l'Olleria, on la companyia Vudú Teatro impartirà un taller de construcció de titelles amb paper craft dirigit a persones de totes les edats.

A més de la trentena de representacions que conformen la programació, la Mostra de Titelles a la Vall d'Albaida oferirà una exposició i dos tallers per a menuts. D'una banda, el Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà una exposició al voltant dels 40 anys de la companyia La Tartana. L'exposició serà un recorregut pels titelles més emblemàtics d'aquest grup i tindrà com a objectiu apropar l'art dels titelles al públic. L'espectador podrà descobrir i moure els titelles únics i originals creats per La Tartana en les seues quatre dècades d'història. En aquesta exposició, dirigida a tots els públics, es trobaran també autòmats que al ritme de la música traslladaran als assistents a diferents escenes. L'exposició, que serà gratuïta, estarà oberta dijous i divendres de 18 a 21 hores i dissabte i diumenge de 12 a 14 i de 18 a 21 hores.

Quant als tallers, la companyia Vudú Teatro, que també participarà en la MIT amb l'obra L'Odisea, oferirà dos tallers de construcció d'objectes per a famílies. El taller tindrà com a base el paper craft, un material ple de possibilitats i capaç d'adaptar-se a diverses funcions, tècniques i edats. El primer d'aquests tallers es el de hui l'Olleria, i el segon el divendres a les 18:30 hores a la biblioteca de Fontanars dels Alforins.

Visites al Museu d'Albaida

Finalment, cal destacar que la MIT és l'ocasió perfecta per visitar el Museu de Titelles d'Albaida. L'horari d'obertura durant la Mostra serà dijous i divendres de 9 a 14 i de 16 a 19 hores, i dissabte i diumenge de 10 a 14 hores. La programació al detall de la Mostra es podrà consultar a la pàgina web de la MIT i a la de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida.

Compartir el artículo

stats