Europa Press, València.

L´artista valencià José Morea (Xiva, València, 1951) exhibeix des d´ahir en la Sala d´Exposicions del Palau de la Música de València la mostra pictòrica Pell de Brasil, que reuneix 25 treballs inèdits en els quals el creador realitza un retrat costumista d´aquest país sud-americà. La mostra, que estarà oberta al públic fins al pròxim 12 de novembre va ser presentada ahir per la presidenta de l´auditori, Mayrén Beneyto, acompanyada pel propi artista i el comissari de l´exposició, Vicente Colom.

L´exposició consta de quadres de diversos formats en els quals l´artista mostra temes que reflecteixen els costums, personatges, fauna i la flora del lloc, tenint present la dinàmica del bodegó, i en els quals empra la tècnica mixta, l´acrílic i altres materials i tècniques autòctones de Brasil.

En aquesta mostra «presente tres o quatre línies d´estil bé diferenciades, encara que en general no sabria definir la meua pintura: expressiva, autobiogràfica, una mica de pop», va explicar el propi Morea, que va afegir que «personalment, aposte per la línia més dura, la més tribal».

Mayrén Beneyto va afirmar sentir-se «orgullosa» que José Morea «expose en el Palau per la qualitat de la seua obra i per la seua capacitat per a no deixar indiferent a l´espectador». Per la seua banda, Vicente Colom va expressar la seua gratitud per tornar a col·laborar amb el pintor valencià i va assegurar que «treballar amb Morea és recordar».

Colom va incidir en la capacitat creativa del pintor: «La seua pintura és fresca, espontània, intuïtiva, es mou per impulsos». La trajectòria d´aquest artista, que ha realitzat multitud d´exposicions individuals i col·lectives en tot el món, i que té obres en museus i col·leccions públiques a Espanya, Itàlia, Brasil i Xile, va desenganxar en els anys 80, i al llarg de la seua carrera ha anat transformant la seua creativitat conforme ha transcorregut el seu «esdevenir nòmada», asseguraren fonts del Palau.