?

La Brigada de Conservació i Manteniment de la Conselleria de Medi ambient ha recuperat recentment el pou del cim del Benicadell, un espai natural catalogat amb la figura de paisatge protegit. La infraestructura hídrica, un dels elements arquitectònics més rellevants del paratge, encara conté aigua. A més, es localitza al costat del pic del Benicadell, al final d'una de les sendes més transitades del paratge, en el terme municipal de Gallanes.

Les actuacions desenvolupades per la Conselleria de Medi ambient han consistit en la neteja del pou, la implantació d'un mur de baixa altura de protecció i, en la part alta de la construcció, la col·locació d'una reixa per a evitar accidents dels senderistas.

Aquest és el primer dels treballs de recuperació de pous que ha dut a terme la Brigada de Conservació i Manteniment del Paisatge Protegit del Benicadell. Ara es projecta es rehabilitar també el Pouet de Cervera, en el terme de Gallanes.

El pou del cim es un emblema a la zona donat que ja va ser referenciat pel botànic valencià Antoni Cavanilles, en el seu "Llibre d'Observacions", escrit en el segle XVIII. "On concorren les aigües de pluja i neu foses; té uns 20 pams de profunditat i l'aigua dispara llavors de la seua boca a 14 pams", va escriure Cavanilles al seu treball sobre aquest pou.