?

Desenes de localitats de la Comunitat Valenciana i Catalunya celebren des d'aquest cap de setmana la segona edició de la Festa Andrés Estellés. Sopars populars, lectura de textos del poeta de Burjassot i música són els ingredients principal d'una convocatòria llançada l'any passat per l'escriptor Josep Lozano i que va tindre un gran ressó.

Enguany, poblacions com Alboraia, l'Alcúdia, Alginet, Barcelona, Benimodo, Benimaclet, Borriana, Burjassot, Campredó, Canals, Villanueva de Castellón, Cullera, Elx, Gandia, Guardamar del Segura, Manuel, Massalfassar, Otos, Paiporta, Picanya, Puçol, Quart de Poblet, Sant Joan d'Alacant, Silla, Tavernes Blanques, Tortosa, València i l'alemanya Múnic, entre d'altres, participen en unaproposta que, segons Josep Lozano, "suggeria fer-la en les primers divendres o dissabtes del mes de setembre, on entrarà un plat típic de la nostra gastronomia, un bon vi de la terra i la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, de manera semblant a com fan els escocesos -des de fa ja més de dos-cents anys- cada 25 de gener, per celebrar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns".

Burjassot, lloc de naixement d'Estellés, organitza una de les festes més nombroses i amb un cartell suggeridor. L'associació cultural Bassot ha preparat demà, dissabte, un sopar al carrer, amb plats tradicionals valenciana, una exposició amb els poemes d'Estellés, un recital poètic i un concert de Miquel Gil, actes que contaran amb la presència de la família del poeta. Lozano assenyala que el resultat de la primera edició "va ser prou engrescador" i remarca la col·laboració d'escriptors i poetes com ara Francesc Arnau i Chinchilla, Núria Cadenes, Manel R. Castelló, Isidre Crespo, Ruben Luzón, Antoni Martínez Revert, Jaume Pérez Muntaner, Vicent Nàcher, Alfons Navarrete, Antoni Prats, Lluís Roda, Andreu Salou, Antoni Torrenyo i Francesc Viadel, i cantautors com ara Miquel Pujadó i Olga Suàrez, el grup Confiteor, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Pep Botifarra, Àlvar Carpi, Rafa Xambó i Xavi Sarrià.