?

Mercé Viana ha guanyat el VI Premi de Narrativa Juvenil Vicenta Ferrer Escrivà, convocat per l'Ajuntament de Paterna, amb l'obra titulada Les petjades de l'Àfrica.

Mercé Viana, nascuda a Alfafar, és una escriptora de literatura infantil de llarguíssima trajectòria amb més de 60 llibres publicats. Compagina la creació literària amb la seua labor de pedagoga. Entre altres guardons ha guanyat el Premi Diputació de València (1988 i 1991), el Premi Narrativa Festes Majors 1984 de Benetússer, el Premi poesia La Forest d'Arana València (1989), el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre d'Alzira (1997), el Premi Carmesina de narrativa infantil de Gandia (2005) i el Premi Samaruc dels bibliotecaris valencians al millor llibre infantil amb l'obra Mei Mei vol ser rei.

"Una obra madura"

El jurat, integrat per M.ª Elena Martínez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Paterna; els periodistes Alfons Cervera i Rafael Esteve, i l'editora de Tàndem Edicions Rosa Serrano, va considerar que Les petjades de l'Àfrica és "una obra madura que narra les peripècies d'una família que decideix visitar Burundi atreta per la seua riquesa paisatgística, els parcs naturals, etc. Un adolescent, que va fugir de menut del seu poblat a causa de les guerres locals i que ha perdut la memòria del seu passat, es creua en la vida i en l'itinerari d'aquesta família. Els acompanya en el seu viatge i la vida de tots queda transformada".

Aquest premi serà publicat en la tardor de 2012, dins la col?lecció La Bicicleta Negra de Tàndem Edicions.