?

Burjassot acollí dissabte passat per la nit el concert que Acció Cultural del País Valencià organitza cada any amb motiu del 25 d'Abril. Amb el lema "Desperta, València, a què esperes?", l'auditori de la casa de cultura fou l'escenari sobre el qual el grup 121dB obrí una vetlada potent que tancà La Gossa Sorda. També actuaren Biano i Pirat's Sound Sistema, que sumaren el seu rap al rock de les altres bandes per a celebrar "el dia de les llibertats" i el cinquantenari de la publicació de Nosaltres els valencians, de Joan Fuster.

El recinte, no cal dir-ho, s'omplí de gom a gom. "Encara som un poble viu, que batega i sospira per un futur millor", manifestaren els músics de La Gossa.

Durant l'entreacte del concert intervingué l'humorista Toni Albà, conegut per les seues representacions paròdiques. En esta ocasió es presentà com "el sogre d'Urdangarin". Entre altres assumptes, "sa majestat" abordà detalls del seu recent safari a l'Àfrica austral i mostrà al públic una camiseta de record amb la serigrafia d'un "elefant republicà".

El festival comptà amb el suport del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i de l'Ajuntament de Burjassot, que cedí l'espai. Part de la recaptació obtinguda amb la venda d'entrades -tres euros dels vuit que costava cada una- es destinarà com a ajuda a la multa que Acció Cultural ha de pagar per utilitzar repetidors del canal televisiu TV3 en territori valencià.