El Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) iniciarà el divendres 18 de setembre la seua programació cultural per al primer trimestre del curs 2015-2016 amb una trentena de propostes de teatre social, dansa contemporània, música en valencià i cinema, entre les quals destaca la visita del cineasta britànic Ken Loach, que protagonitzarà un col·loqui sobre la seva pel·lícula «Tierra y Libertad».

La UJI, que aquest curs celebra el seu 25 aniversari, acollirà a la seua programació a companyies de dansa de referència a nivell europeu; teatre que va des de la comèdia a la crítica social; la inauguració del Festival Trovam; mescles de teatre, música i flamenc; l'espectacle d'avantguarda audiovisual del japonès Ryoji Ikeda; propostes infantils amb «Teatre de l'home dibuixat», i una completa proposta cinematogràfica que inclou la projecció especial de la pel·lícula Ken Loach en el seu 20 aniversari.

La programació s´inicia el divendres 18 de setembre amb «Constructiu», una peça teatral que ironitza sobre l'esterilitat de certa arquitectura moderna i d'una societat en els seus habitatges quotidians.

L'escenari del Paranimf també acollirà espectacles de dansa contemporània, com el de la companyia d'Olga Percicet, que portarà l'espectacle «De una pieza»; la companyia de Sol Pico, amb «One-Hit Wonders», i el de la companyia de Sharon Fridman, amb «Caída libre», espectacle guardonat en els últims Premis Max.

Un altre gran espectacle que es podrà veure en el Paranimf serà «La Suite del Reloj», en què es barreja música, teatre i flamenc contemporani, segons han apuntat des de la universitat.

A l'apartat teatral, la companyia Teatro en Vilo interpretarà «Interrupted», una divertida comèdia en la qual es reflecteix l'absurd d'alguns comportaments de la societat contemporània.

Entre les actrius de la companyia madrilenya que integren el repartiment es troba Esther Ramos, que es va iniciar a l'Aula de Teatre Carles Pons de la Universitat Jaume I, i ara es dedica professionalment a la interpretació.

D'altra banda, la prestigiosa companyia valenciana La Pavana posarà en escena «El crim de la germana Bel», una obra de Frank Markus sota la direcció de Rafael Calatayud.

En col·laboració amb El Festival Trovam! 2015, el Paranimf també acollirà el concert inaugural del certamen amb Pep Gimeno «Botifarra», que estarà acompanyat de la Banda Municipal de Castelló, que celebra el seu 90 aniversari. El concert es completarà amb l'actuació de Carles Denia.

Així mateix, la Universitat Jaume I també col·laborarà amb l´Espai d'Art Contemporani de Castelló (EACC) amb l'espectacle audiovisual «Datamatics» del creador japonès Ryoji Ikeda.

Per tancar la programació d'aquest primer trimestre, la universitat ha programat «Lluvia constante», una obra interpretada pels actors Roberto Álamo i Sergio Peris-Mencheta.

A més, el Paranimf també es apte per a un públic familiar amb l'estrena de l'espectacle «Screen Man» de la Companyia de Teatre de l'home dibuixato, un muntatge de format reduït per a públic a partir de tres anys.