La Mostra d´Art Públic per a Joves Creadors, dins del Festival de Benvinguda de la Universitat de València, es va inaugurar ahir al Campus dels Tarongers. Una iniciativa que pretén transformar l´entorn docent en un lloc d´intervenció artística obert, tot implicant als joves artistes en les activitats de benvinguda al nou curs.

L´edició d´enguany la va inaugurar la conferència «Procesos dialógicos y prácticas colaborativas entre arte y comunidad», a càrrec de Nuria Enguita Mayo. En la Mostra, que se celebra del 19 al 23 d'octubre, participen aquest any set projectes artístics, sis d´ells de caràcter efímer als espais públics del campus i un a l´espai web.

Artistes seleccionats

Pablo Bellot amb la seua proposta «De perduts a perdedors», on com si es tractara de supervivents demanant auxili, dels jardins de la mateixa universitat sorgeixen unes lletres que emeten un missatge de socors.

Per la seua part Óscar Martín Valdespino presenta « La cultura cultiva/Cultiva la cultura», utilitza les lletres -com a element físic de la instal·lació- com al seu cultiu com a referència a l´arrel comuna amb el terme «cultura». En canvi, Carles Llonch Molina dedica «En construcció» a una mena de joc que recupera la lògica d´aquelles peces de fusta amb les quals es fan construccions. Les peces, creades en cartó, conviden a participar en el joc de compondre noves estructures.

Disneylèxia porta a «Ciutadans en cinta americana» personatges emmanillats i emmordassats, en una clara referència a la polèmica «llei mordassa». «La barraca de la iaia ja no està» de Nuria Moreno Campello parla sobre la memòria d´allò oblidat, com el Campus dels Tarongers, que era fins al segle xx una zona on predominaven l´horta i algunes d´eixos xicotets habitatges.

«Accés» de @Raúl León Mendonza és un projecte exclusivament digital, desenvolupant un exercici pràctic que pretén comprovar el compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

Els artistes convidats són Tania Blanco amb «The 6 Antenna Jammer Car» i el «Wind Wave» d´Hugo Martínez-Tormo.