Poc a poc València es va omplint d´activitats que recuperen l´espai públic. Ahir, va tindre lloc per primera volta una acció conjunta de 110 artistes que varen pintar la ciutat de València enfront de l´Ajuntament. Aquesta trobada nacional d'aquarel·listes va ser organitzatda per Agrupació d'Aquarel·listes Valencians .

ç

I va ser una trobada oberta a tots els amants de l'aquarel·la, on es va gaudir de la companyia i, sobretot, de la ciutat de València. L´objectiu d´aquesta trobada que continua hui, és conéixer, pintar, dialogar i intercanviar opinions i experiències, gràcies a la participació d´artistes que vénen de diferents punts d´Espanya. Cada artista va disposar de tot el material imprescindible per realitzar els seus treballs i es van pintar aquerel·les de racons valencians per a després, una volta terminada la jornada, exposar els treballs realitzats en cavallets.

A més, per a tots els participants estava prevista abans de pintar una ruta per València, ja que venien de Ceuta, Càdiz o Almeria, i no coneixien la ciutat. Per tant, per a donar a conéixer València abans de pintar-la van recòrrer punts emblemàtics com La Llotja, les Torres de Serrano o el barri del Carme perquè els pintors havien de triar el lloc per realitzar les seues obres, principalment pel centre històric. Després els participants es varen concentraran a la Plaça de l'Ajuntament i començaren a crear.

«Han vingut de tota Espanya per a pintar els carrers de València», explica Antonio Medina, un dels organitzadors de la trobada. «Mai haviem pogut fer un acte d´aquestes característiques senzillament perquè no es podia ocupar l´espai públic. Ara l´Ajuntament ens ha facilitt moltíssim a l´hora d´ocupar la plaça», compta Medina.

La jornada d´aquareles no va terminar ahi. Hui pel matí la jornada continua a la plaça de la Verge. Els pintors es repartiran la plaça de la Verge des de les 9 hores del matí i vora les 13:00 hores, cada pintor exposarà la seua obra en el seu propi cavallet, tal com es va fer ahir a la plaça de l´Ajuntament.