El director espanyol Montxo Armendáriz i la productora Puy Oria rebran el Premi Pau i Justícia del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans-Humans Fest, tal com va comunicar ahir Javier Vilalta, director del Festival.

El Premi Pau i Justícia és un reconeixement que el Festival atorga cada any a la carrera professional cinematogràfica dedicada a la defensa dels drets humans. Enguany, el reconeixement serà doble: el director Montxo Armendáriz i la productora Puy Oria han sigut triats per a rebre el guardó en l'edició d'enguany, que se celebrarà la setmana vinent del 10 al 18 de desembre. El lliurament del premi serà el dia 10 de desembre, coincidint amb la inauguració del Festival, en la qual es projectarà a més la pel·lícula del director No tingas miedo (2011), que gira entorn dels abusos sexuals a menors. L'endemà, el divendres 11, està previst un col·loqui en el qual participaran Montxo Armendáriz i Puy Oria a les 19hores en el MUVIM, subseu del Festival.

La presentació del certamen va comptar ahir amb la presència del director general de CulturArts, José Luis Moreno, el Vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, el director del MUVIM, Rafael Company, i del director del Departament Negocie-Màrqueting de Caixa Popular, José Mª Company, i més de la programació d'aquesta edició, s’ha projectat un tráiler amb un resum de les pel·lícules que formaran part de la Secció Oficial.

«Es tracta d'un festival nudista, al que cal anar vestint a poc a poc», va assenyalar Javier Vilalta, director del Festival, una iniciativa que ja va per la seua setena edició i que cada any representa una trobada única en la ciutat en matèria de cinema i drets humans.

Preinaguració a Picassent

El Centre Penitenciari de Picassent ha sigut el lloc triat per Humans Fest per a celebrar la preinauguració de la seua setena edició. L'acte, coordinat per Ámbit Associació i en col·laboració amb IVAC-Culturarts, comptarà amb la projecció de dos curtmetratges valencians: La buena fe (Begoña Soler) i Cómo conocí a tu padre (Álex Montoya).

A més, es projectaran els curtmetratges 1 minuto 1 derecho realitzats per interns del centre en els tallers impartits per diferents entitats vinculades solidàriament com la productora Quatre Films, Pez en el Agua o Amnistia Internacional. Els tallers, que s'emmarquen dins de les activitats paral·leles del Humans Fest, compten amb la participació dels directors Eva Marín, Carlos Martínez i Carlos Sanchís, que els han tutoritzat en les diferents fases de creació, des de la idea, el guió, el rodatge fins a l'edició i postproducció.

Els treballs realitzats es projectaran durant la setmana de celebració del Festival perquè tots els assistents puguen veure el resultat.