El municipi alacantí d´Agres comença el Poma Rock 2016, festival que celebra la seua sisena edició. S´inicia hui amb una festa de presentació que ha posat en marxa l´organització, encara que el dia gran és demà, ja que comptarà amb bandes com Desakato, La Trocamba Matanusca, Smoking Souls, Mafalda, Funkiwi´s o Novus Ordo. El festival d´Agres, localitzat als voltants de la Serra de Mariola, se celebra a la plaça de l´Assut.

Els joves de la localitat han représ l´organització del festival després que l´anterior edició s´anul·lara per la pluja. «Després del desastre que fou l´any passat pel diluvi que va ocórrer, i amb la devolució dels diners que la gent reclamava després, este any esperem el mateix nombre de gent, aproximadament unes 500 persones», assegura Juan Pasqual, un dels organitzadors del certamen, a este diari.

Hui a la festa de presentació, que té lloc al mateix recinte que el festival, actuen grups de la Comunitat Valenciana com Bacora de la Vall d´Albaida, els tres germans d´Ontinyent que formen Zerokoma, el grup de Xàtiva Barbaritats i també Los Killing Calacas.

Les actuacions de demà, part central del festival, estaran encapçalades pel grup asturià Desakato. «El cap de cartell és la banda de Desakato, perquè vénen de més lluny i fan menys actuacions per ací», defén l´organitzador, ja que el Poma Rock també rebrà les actuacions de grups de localitats pròximes com Trocamba Matanusca, Smoking Souls, Mafalda, Funkiwi´s, Inèrcia, Novus Ordo, ESiR i el DJ Escala i Corda.

A les activitats del Poma Rock se sumen les paelles populars, que es faran demà a partir de les onze del matí. Juan Pasqual explica que «les paelles es faran al costat de la piscina del municipi, que també estarà a disposició dels festivalers. A més, hi hauran unes dutxes disponibles tot el dia». La zona d´acampada es troba dins del poble i l´organització facilita un vehicle per traslladar a aquelles persones que decidisquen anar a Agres amb tren. «Amb una furgoneta els traslladarem des de l´estació fins a la zona d´acampada, perquè encara que no està lluny, si van carregats amb les tendes, és prou costós», matisa Pasqual.

El festival espera la mateixa acollida que els altres anys, i confien amb un públic jove. «Normalment la gent que sol vindre al Poma Rock són jóvens d´al voltant de divuit anys, que tenen vacances ara a l´estiu. Però, a més, també s´aproximen als concerts gent del poble, que vol fer-se un refresc. En general és un festival barat, accessible per a tots els públics que els agrada la música», explica l´organitzador.