El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana inaugura demà l'exposició Atropometries del JO al NOSALTRES de l'artista i educadora Salomé Rodríguez. El treball es realitzà en el col·legi Juan Manuel Montoya del barri de Natzaret de València, on participaren més de 90 xiquets de 3 a 7 anys. Rodríguez va voler utilitzar l'educació artística com a mediadora en contextos d'exclusió social i com a ferramenta d'apoderament de les persones. El projecte es trobarà en la Sala Contraforts fins al pròxim 18 de setembre.

En este sentit el projecte de l´artista pren com a camp de treball un centre escolar que compta amb una forta presència de població immigrant, i on ha treballat, utilitzant la creació artística, el tema dels afectes, les emocions i els arrelaments però també el gènere, la igualtat i la diversitat. És una experiència que treballa l'empremta del cos com a registre audiovisual i pictòric, des del que abordar diverses consideracions d'orde polític, social i cultural.

La iniciativa busca donar visibilitat a l'educació artística com a ferramenta transversal en els processos d'aprenentatge i en l'ensenyança en valors, involucrant a tota la comunitat educativa, tant a estudiants com a professors. Es tracta d'una activitat en els col·legis de la Comunitat amb una segona part, com és la seua exposició en els Museus i sales del Consorci de Museus, de manera que s'invita a la comunitat escolar no sols a participar en els processos de creació contemporània sinó també com a estímul per a aproximar-los als propis centres d'art que formen part del seu entorn. L'objectiu final és fomentar un acostament de la societat a l'art contemporani a més de promoure el treball col·laboratiu.