Un debat amb mig centenar de professionals, trobades amb grups com Novembre Elèctric o Inèrcia i fins a 60 actuacions i espectacles ininterromputs en diverses ubicacions inundaran Castelló des d'aquest dijous i fins al diumenge amb la tercera Fira Valenciana de la Música TroVAM! El projecte vol reivindicar la producció artística professional a la Comunitat Valenciana.

La inauguració de TroVAM! serà hui a les 10:30 i a ella li seguirà un debat amb professionals en l'Auditori per a abordar les noves polítiques musicals valencianes. Este acte «s'emmarca dins dels objectius, tant del govern autonòmic com de l'Ajuntament de Castelló, de promoure la cultura professional i de qualitat sempre incloent als productors de la nostra terra», explicava ahir la regidora Verónica Ruiz, responsable de l'àrea de Cultura. «La cultura ha de ser de tots i per a tots, de manera que el nostre treball, des dels departaments d'este àmbit siga capaç de superar la mentalitat dels governs anteriors per a donar cabuda a allò que veritablement ens defineix com a ciutadania, que són els creadors i les creadores de la nostra terra», va afegir.

Les taules redones de TroVAM! estaran obertes al públic interessat i en elles es tractaran temes com les noves polítiques musicals valencianes, la presentació de l'Estudi de la Música Valenciana, el foment de la visibilitat de les dones dins de la indústria musical, les Musiccities o el valor de la música en el desenvolupament dels territoris, entre altres temes. També hi haurà presentacions sobre màrqueting musical i els mecanismes de circuits com Girant Per Sales (GPS), i es donaran a conèixer les primeres novetats de les pròximes edicions de festivals com Benicàssim Blues i Feslloch, el cicle Circuit Musical de Castelló i Taller 360º en la Producció Musical.

Totes les xarrades tindran lloc en la sala de premsa de l'Auditori de Castelló i s'integren en una programació que inclou més de 60 actuacions musicals en directe. Es fixen a més llocs de trobada entre els diferents sectors del món cultural, cercant l'intercanvi d'experiències i projectes dins d'una fira que en aquest 2016 uneix els esforços i infraestructures dels dos esdeveniments existents en la ciutat: TroVAM! i Pro Weekend.

En la Zona Market es podrà adquirir material dels grups i solistes inscrits, mentre que el concert inaugural serà esta vespradaa càrrec de Manel i Júlia. La Fira TroVAM! es desenvoluparà també en diferents escenaris de la ciutat, a més del propi Auditori, com el Teatre del Raval i el Teatre Principal, així com en zones a l'aire lliure com la plaça Major i Santa Clara. TroVAM finalitzarà diumenge amb l´entrega dels premis Ovidi a la música en valencià.