La Societat Coral el Micalet celebrà ahir la 29ª edició del tradicional lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet. Els guanyadors foren Víctor Pastor Banyuls, que amb Vicent W. Querol i l´Ateneu Científic, Literari i Artístic de València (1870-1876) va aconseguir el Joan Coromines d´investigació; i Joan Roca i Casals, guanyador del Micalet de teatre amb l´obra Cota 705. El premi Enric Soler i Godes, d´experiències pedagògiques a l´escola enguany ha quedat desert.

La vetlada literària va començar amb l´actuació de la coraleta de l´Institut Musical Giner, que va interpretar la cançó Tio Canya, que fa el seu 40 aniversari, i un poema de Marc Granell, Cançó de rodar. Seguidament es va atorgar la beca d´estudis musicals als ex alumnes de l´Institut Obrer de València a Daniel Pérez Gramuntell, de tercer curs d´Ensenayment Professional en l´especialitat de piano.

EI guardó de Difussió del Patrimoni Cultural, atorgat pel club de viatges Fil per Randa, va recaure en el col·lectiu Ciutat Vella Batega, per la recuperació de la Foguera del Motí dels Velluters, una festa reivindicativa que celebren des de fa 10 anys cada mes de gener. Els Miquelets d´Honor van ser per a la Falla Arrancapins, com a Miquelet d´Honor col·lectiu; i el poeta Marc Granell, com a Miquelet d´Honor individual.

A la gala varen acudir representants d´entitats com la Reial Societat Econòmica d´Amics del País, l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana, Acció Cultural del País Valencià, o Escola Valenciana. La celebració dels Premis Miquelet també va comptar amb la presència del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; l´alcalde de València, Joan Ribó; el conseller d´Hisenda, Vicent Soler; el secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades; i el director del MuVIM, Francisco Molina. La cloenda de l´acte fou amb la Colla de Dolçaines i Tabals del Micalet, que va interpretar la Muixeranga.