Vicent Sanhermelando guanyà ahir el 36é Premi Enric Valor amb Pell de seda, obra on narra un història d´amor convulsa en la València de inicis del segle XV. El premi, que convoquen l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l´obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol. A l´acte, que va tindre lloc al Centre de Cultura de Picanya, va acudir la Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

L´any passat va guanyar l´obra Paraules de Júlia, de Joan Bustos, una obra en la qual la narradora explica com la seua amiga de l´ànima deixa de voler saber res del món, sense saber perquè fins al final de la novel·la. En total, emguany s´han presentat 28 obres, de les quals el jurat ha destacat la gran qualitat de les obres presentades. El jurat, format per Sabina Asencio, Joan Bustos, Isabel Garcia Canet, Pilar Puchades i Núria Sendra, ha premiat Pell de seda, per unanimitat, justificant-ho «per l´estructura narrativa, per la història de temàtica amorosa, perquè els protagonistes estan ben dissenyats i pensem que els lectors empatitzaran fàcilment amb ells, pel treball de documentació i per la revalorització de la València del Segle d´Or valencià». L´argument de Pell de Seda té molt a veure amb la indústria de la seda i la València del segle d´or. Caterina Boïl, neboda del governador, coneix el jove Guillem de Pertusa al taller de seda que posseeix la família del xic. Encara que ella està compromesa, naixerà entre els dos un amor tan intens com impossible, ja que les respectives famílies pertanyen a bàndols rivals en la lluita pel poder de la ciutat. Un inesperat crim posarà a prova la relació de la parella en una successió de fets cap a un destí que mai no hagueren imaginat...

Vicent Sanhermelando Bellver és d´Alboraia. Llicenciat en Psicologia i treballa en un centre educatiu com a orientador escolar i professor. La seua tardana vocació literària s´inicia amb relats curts, però prompte es va decantar per la narrativa juvenil, àmbit on ha publicat quatre novel·les i ha recollit importants reconeixements. Destaquen Un pont sense baranes (Tabarca), finalista del Premi Ciutat de Torrent-2011, i Esperant la lluna plena (Bromera), Premi Fundació Bancaixa-2013. Amb Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils (Bullent) va ser guardonat amb el Premi Samaruc, atorgat per l´Associació de Bibliotecaris Valencians al millor llibre infantil del 2015.