Viu i escolta. Escolta i canta, o tarareja, que el llenguatge musical és un dels més subtils per a il·luminar cervells i acaronar pensaments com arquitectures de l´ànima. Perquè l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MúsicaProCV), principal promotora de la música en directe en València, acaba de maridar les ones, la vibració del pentagrama sonor, amb la contundència de la pedra que fa paret. Tot un joc i un xoc. Aquesta setmana comença el cicle Viu la música, una proposta nadalenca en col·laboració amb la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de València, per a donar a conèixer projectes musicals valencians en espais museístics de la Ciutat. Un cicle de 5 concerts gratuïts d'artistes valencians en recintes singulars. Del 22 de desembre al 4 de gener.

Una invitació per a gaudir, per eixemple, del folk valencià d'arrel americana, a càrrec del grup del productor i músic d´Alzira, Josep Pérez, Ona Nua, que el dia 22 (19.30 h) presenta el seu projecte musical en solitari, Un gat i l´home al seu costat (Mésdemil, 2016), en eixe Museu de la Ciutat (plaça de l'Arquebisbe) reedificat a mitjan segle XIX per José Camp i Pérez, alcalde de la Ciutat i futur marquès de Camp.

Una proposta que continua i permetrà sulivellar-se amb el gospel i l´spiritual de la cantant nord-americana resident a València Erin Corine, que amb el Coro Alameda oferiran el concert Decades of Gospel, inspirat en els primers sons dels espirituals cantats pels esclaus africans, tot combinat amb melodies de jazz i rhythm and blues per omplir de laments eixe altre museu arqueològic espanyol, l´Almoina, situat en la plaça de Dècim Juny Brut. Serà divendres 23 a les 20 h.

El dimarts 27, Musicants presentarà la seua proposta botànica Adsàbara, i el grup Inèrcia les seues Sendes Salvatges amb el grup Drassanes del Grau a la plaça Juan Antonio Belliure, pintor, germà de Marian0. A les 20 h.

El dijous 29, Mireia Vilar presentarà su Madre salvaje a l´aristocràtic Palau de Cervelló, residència de reis i personatges il·lustres durant el XIX. El cicle finalitzarà el 4 de gener amb l´actuació de Naima, que presenta Bye al Museu d´Història de València, eixe antic depòsit d´aigües, construït en 1850 per Ildefons Cerdá, i que és una joia de l´arqueologia industrial. Transversalitar darrere de la qual es troben Armand Llàcer i Sergi Almiñana. Pràctiques d'oci interdisciplinàries en recintes singulars, per diversificar l'oferta dels museus, atraure nous públics, i posar en valor l'escena musical valenciana.