Tenderete torna a Las Naves per Nadal. El festival d'autoedició gràfica i sonora obri hui les portes a València. Esta edició va vindre precedida ahir d'una festa «pre-Tenderete».

El certamen, que enguany arriba amb el lema «Ovulando», és una mostra de les principals línies creatives que s'estan produint en els terrenys de l'autoedició, i tindrà activitats dirigides al públic infantil i adolescent.

Enguany, una de les novetats que s'incorporen és la celebració de tallers de dibuix específics per a adolescents, en col·laboració amb centres de menors de la ciutat de València. L'objectiu és que els joves «puguen conèixer el festival i com funciona l'autogestió, una activitat que afig un vessant social a l'esdeveniment i permet a més eixir del circuit a voltes endogàmic de la il·lustració, promocionant la seua labor en altres àmbits», segons els organitzadors.

Tenderete és una espècie d'observatori que permet conèixer el treball que s'està realitzant en el món de l'autoedició. En la programació que s'ha planificat, el públic assistent podrà participar, entre moltes activitats, de tallers de còmic o serigrafia, xarrades sobre fanzines o sobre l'evolució de l'autoedició, entre uns altres.

El festival, a més estarà animat per diversos concerts infantils i també per al públic adult. Actuaran, entre uns altres, Llum, Esoc, Macky o Oskar Benas y los Herejes.