Hui dimecres 1 de febrer es presenta a València la quarta edició del Splash Sagunt, que dóna el salt i es converteix en Splash Sagunt: Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana. Una convocatòria amb una part lúdica important i l´altra, molt professional, amb els autors més destacats del panorama estatal.

L'acte tindrà lloc a les 19 hores en el Col·legi Major Rector Peset, situat en la Plaça Forn de Sant Nicolás, 4, de València. La presentació comptarà amb la presència del regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, els organitzadors i representants de la Generalitat Valenciana. També es farà la presentació de la novel·la gràfica Dr. Uriel, l'integral de Sento Llobell, publicat per Astiberri, que arreplega les memòries de la Guerra Civil del seu sogre, el metge Pablo Uriel. A la presentació, està prevista la presència de l´autor i d´Elena Uriel, filla de Pablo.

El Splash se celebra el segon cap de setmana de febrer, els dies 10, 11 i 12, en el Casal Jove de Port de Sagunt, amb ampliació del nombre de stands a quasi trenta amb algunes de les millors d'editorials del país, entre elles Astiberri, Norma, Dibuks i La Cúpula, Còmics de Col·lecció, Grafit Editorial, Cómics de Colección, Grafito Editorial, Aleta Ediciones, G.P. Editorial, A.C. Malavida, Libros del Zorro Rojo, Desfiladero Ediciones, Nowevolution Editorial i moltes més, a més de la secció d'Autoeditatats, il·lustracions i llibreries; l'actuació de Mongòlia 2.0 El Musical, i les exposicions Originals Valencian@s i Una vida en vinyetes, homenatge als autors morts en 2016: Micharmut, Paco Camarasa, Núria Pompeia i Víctor Mora. Una gran festa al voltant del còmic que, en l'edició de 2018, es traslladarà a un espai emblemàtic de l'arquitectura industrial de Sagunt com és la Nau de Tallers Generals.

Autors de primer ordre

Els aficionats al món del còmic tindràn a Sagunt els últims tres Premis Nacionals: Paco Roca, Kim i Antonio Altarriba. Amb ells, signaràn llibres Josep Mª Beà, Marcelo Quintanilha, Isaac Rosa y Cristina Bueno, Víctor Puchalski, Cristina Durán, Carlos Marqués, Ana Miralles, Susanna Martín (autora del cartel), El Torres, Calpurnio, Pablo Vicente, Rafa Fonteriz, Núria Tamarit, Miguel Gallardo, Luis Bustos, Sento Llobell, Xúlia Vicente, Jordi Bayarri o Jordi Peidró.

Dins les activitats, es faràn tallers impartits per membres de la Associació Professionals d´Il·lustradors de València. Taules de dibuix, creació de chapes, pyssla i pinta-cares€ videojocs i realitat virtual. El Bus-Splash unirà de forma gratuita, dissabte 11, València amb el Port de Sagunt.