«Pren la paraula» salta de les xarxes a les pàgines en paper d´un nou llibre. Josep Lacreu, el cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), publica un llibre amb una recopilació dels textos que ha escrit des de juny del 2016 fins al març passat al seu bloc, «Pren la paraula», inclòs en la xarxa de blocs del web de Levante-EMV. Es tracta d´una sèrie de «reflexions sobre llengua, normativa i sociolingüística». Com afirma l´autor, la «motivació» que l´ha impulsat a escriure els articles és «divulgar qüestions lingüístiques poc conegudes», tant de l´ús d´algunes paraules com de fonètica, entre altres aspectes.

«La idea que amera tots els articles és la voluntat d´oferir innovacions lingüístiques a qüestions debatudes, controvertides... i explicar les causes del debat, els recels d´alguns autors...», explica Lacreu. A més, el fil conductor que unix tots els textos és «la voluntat de reconciliar els valencians amb la seua llengua», assegura, ja que «hi ha un sentiment generalitzat de què parlen mal la llengua, però no és així; a vegades la normativa ha sigut molt restrictiva», reconeix.

Segons Lacreu, recopilar els articles en 203 pàgines en paper -de la mà de l´editorial Àrbena-, l´ha permés «reordenar els articles» i la «possibilitat d´accedir als nous lectors». El llibre, ja a la venta, es presentarà el pròxim 11 de maig en el Club Diario Levante.