L´Auditori de Paiporta va acollir este cap de setmana l´acte ´20 anys en dansa´ que commemorava l´aniversari del grup de danses L´Espolí. Els balladors i balladores van preparar una série de fandangos, boleros i jotes que van interpretar de forma amena i teatral, era l´espectacle ´De la festa, la vespra´, on mitjançant la recreació d´una taberna, personatges de diferents classes socials es trobaven i posaven en pràctica els balls que sabien.

Durant l´acte també es va agrair el treball incansable dels fundadors del grup que encara en formen part i es va atorgar el premi Espolí. La directora paiportina Beatriz Fernández fou la guanyadora d´esta primera edició del premi. La tria de la premiada tingué lloc el passat mes de juliol, quan un jurat format per l´actriu valenciana Maria Albiñana, el periodista Aitor Sánchez y el membre de la Delegació de Cultura de Junta Central Fallera, Luis Lázaro, consideraren que era el millor dels currículums presentats. Actualment Beatriz Fernández és sots-directora de la Banda Municipal de Barcelona, directora convidada de la Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i directora titular de La Lira Castellonera de Vilanova de Castelló, de l´Orquestra Simfònica Ateneu Musical del Port de Valencia i de l´Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria. Un premi que vol destacar la trajectòria de la jove directora en l´àmbit musical i cultural i agrair que estiga duguent el nom de Paiporta per tot arreu.

L´acte també va deixar altres imatges curioses com la dels tres alcaldes que han liderat Paiporta en els últims vint anys. Bertomeu Bas, Vicente Ibor i Isabel Martín es juntaren a l´escenari per ser els tres primers edils que han governat a Paiporta durant la vida del grup de danses L´Espolí.