08 de abril de 2018
08.04.2018

El món de la bateria retronarà en el València Drums Day

El complex de la Petxina acollirà dissabte que ve el primer festival de bateries que se celebra en la ciutat

08.04.2018 | 04:15
El món de la bateria retronarà en el València Drums Day

El pròxim 14 d'abril el complex de la Petxina acollirà el València Drums Day, el primer festival de bateries que se celebra en la ciutat i, a més, amb una fi solidària, ja que tota la recaptació serà íntegrament destinada a l'associació Bombers pel Món. «Aqueix és l'objectiu principal, però també volem celebrar un dia per als bateristes, músics i persones que simplement els agrade aquest apassionant instrument», explica Patrícia Vento, una de les organitzadores del certamen.

«Serà un dia de trobada, de música, d'harmonia, una jornada de demostracions i de solidaritat entre músics, companys, amics, el qual esperem que quede en el record de tots», afig Vento en declaracions a aquest periòdic.

Un dels principals atractius del València Drums Day serà la presència de Juan Pabón Flores, exponent a nivell nacional i internacional en matèria d'afinació, oferirà a les 11.00 hores del dissabte una masterclass sobre afinació a més de xarrar sobre premisses, veritats, fonaments, mentides i errors entorn del món de les bateries.

Amb ell estarà el cubà Yoel Páez, un dels bateristes i percussionistes professionals més coneguts dels quals treballen actualment a Espanya. Páez ha compartit escenari i festivals amb artistes de la talla de Celia Cruz, Marc Anthony, Paul Simon, Herbie Hancock i Michael Bolton, entre altres. En el 2003 ho nominen entre els millors bateristas de Timba Cubana. A Espanya ha tocat al costat de Cafe Quijano i Sole Giménez, entre altres, i des de 2012 forma part del professorat de Berklee College of Music a València.

També acudiran com a artistes convidats al Drums Day, on oferiran classes magistrals, els bateristes Salva Pérez, Eva Catalá, David Sánchez i Jorge Pastrana.

A més, les instal·lacions del complex cultural i esportiu de la Petxina també exposaran els seus productes algunes de les principals marques i comerços d'instruments de percussió. L'entrada al Drums Day tindrà un cost de deu euros que es destinarà a Bombers pel Món.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook