El Festival Ensems, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, ha donat començament aquesta setmana a la seua 40 edició en la ciutat de València amb una àmplia programació per a aquest cap de setmana, «centrada en el vessant més pedagògic del so» sota el lema 'Camins de l'escorta', segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La celebració tracta d´aproximar el so «des de la diversitat de gustos, edats i perspectives». Hui a les 12 hores, en el pati gòtic del Centre de Carme se celebrarà el concert de presentació del projecte educatiu «Cerca Sonora». Aquest programa ha proposat als alumnes de quatre instituts valencians el repte de crear, mitjançant els recursos presents a l'aula, obres inspirades en les creacions d'Agnès Pe, Cuneta, José Vicente Fuentes i Isabel Latorre, amb qui compartiran escenari per a mostrar les seues creacions.

Així mateix, a les 19.00 en la sala Matilde Salvador de la Nau Centre Cultural tindrà lloc el concert de presentació del primer Taller de Creació Sonora de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV). D'aquesta manera, la JOGV treballarà durant el cap de setmana en les creacions de quatre joves compositors valencians, com són Àngela Gómez, Juan Eiras, Adrián Garrido i Joan Gómez, que han sigut seleccionats entre un total de 20 candidats.

Ahir, va tindre lloc en el Centre de Carme la sessió de la dj de Barcelona Nikka, juntament amb les propostes visuals de l'artista Clarejar G. Corral. A aquest concert li va seguir l'espectacle de Diamont Dancer, format per Nacho Marco i Pau Roca, baixista del conegut grup L'Habitació Roja, que presenten el seu últim treball «Shapes», «una mostra del bon estat de forma de l'electrònica experimental valenciana».