Qui no recorda les seues cançons? O aquelles frases mítiques que van colpir tota una generació? La bola del drac va mantindre durant anys generacions i generacions de valencians davant de la pantalla dela televisió i ara torna, però amb format llibre. Amb «Les boles del drac», l´escriptor Vicent Marco i l´il·lustrador Raúl Salazar recuperen els records d´infantesa de la generació de lectors nascuts entre mitjans dels 70 fins a principis dels 90. Així, este llibre analitza en clau d´humor des dels mítics programes de televisió que van marcar molts dels que hui són adults fins a les fites més destacades de l´etapa infantil, com la primera comunió o les excursions i els jocs de quan anaven a escola.

La presentació de «Les boles del drac» se celebrarà a la Sala Petxina del Teatre La Estrella (c/ Dr. Sanchis Bergón, 29, de València - barri del Botànic), el 24 d´abril, a les 19.30 h. L´acte comptarà amb la presència de Gonçal López-Pampló, director literari d´Edicions Bromera; Carme Juan, actriu i prologuista del llibre, i també Jaume Costa, l´intèrpret de la cançó de Bola de drac.

A més, l´autor participarà a la 53a Fira del Llibre de València, tant en diverses signatures com en un acte que tindrà lloc l´1 de maig, on es proposarà als assistents que juguen a trobar les famoses boles de drac. També Les boles del drac arribarà pròximament en forma de presentació a Gandia, Benifaió i altres localitats de la geografia valenciana.

Vicent Marco és l´escriptor d´esta aventura compartida amb l´il·lustrador Raúl Salazar, amb la qual Bromera fa un homenatge ple d´humor a la generació que va créixer amb el Canal 9 de Son Goku, Arale i Joan Monleón. Ambdós autors rememoren, a través d´este llibre ple de divertides il·lustracions i records, elements significatius propis d´una època en què aquells adolescents, que hui tenen entre 25 i 40 anys, escoltaven música en walkmans i consumien programes de televisió dels sis o set canals existents.

Hi havia una època en què els xiquets encara pegàvem pilotades al carrer, i al pati jugàvem amb la trompa o botàvem la corda mentre menjàvem entrepans de mortadel·la. Anys en què una bicicleta era un tresor només comparable amb la col·lecció de fotocòpies de Bola de drac o de sobres perfumats. La mona de Pasqua duia un ou dur damunt, ensenyàvem al veïnat vestit i regals de la primera comunió, i per a vore els nostres dibuixos favorits calia estar puntuals davant d´un televisor que havia passat de dos canals a sintonitzar-ne sis o set si dirigies bé l´antena. I allí estàvem tots, davant d´una pantalla quadrada mirant cada vesprada les aventures de Goku, Oliver i Benji o Musculman minuts abans que apareguera Joan Monleón repartint diners i trencant vidrioles. Anys de Babalà, de xinets de la sort, de curar les ferides amb mercromina, d´escoltar música en walkmans, de menjar Apolos de vainilla i d´amor adolescent previ als telèfons mòbils.

Uns anys que recordem amb un somriure a la cara i alguna marca al genoll, i que et convidem a reviure en este llibre ple d´aventures de la nostra infància tan inoblidables com les que visqueren Goku, Bulma i companyia mentre buscaven les set boles del drac.