La Unitat de Normalització Lingüística de Diputació ha difós la nova normativa de l´AVL sobre els accents diacrítics a través de les xarxes socials. La infografia s´ha fet viral en menys d´una setmana a través de Facebook.

L´èxit es deu al fet que és una manera visual fàcil d´entendre la normativa i ajuda a memoritzar els casos on s´ha de posar accent diacrític en valencià. Va ser publicada el passat dijous, 21 de juny i llançada als seus perfils de les xarxes socials (Twitter: @valenciaaladipu i Facebook: Valencià a la Dipu)», explicava la diputació en un comunicat.

Aquesta infografia, titulada «15 accents diacrítics», mostra mitjançant dibuixos i definicions, quinze monosíl·labs que varien de significat segons porten accent o no. Algunes d´aquestes paraules són: «bé/be», «món/mon», «sé/se», «vós/vos» i «què/que», entre d´altres.

Aquesta infografia pot ser descarregada en pdf des del subportal de la web de la Diputació de València(http://www.dival.es/va/normalitzacio/content/dubteslinguistics), i la Unitat ja està treballant en un vídeo explicatiu, a l´estil de les píndoles lingüístiques amb què ja treballa, i una sèrie d´exercicis basats en la infografia per a les xarxes socials.