El Museu Comarcal de l´Horta Sud, amb seu a Torrent, compta este estiu amb l´ajuda d´un nou efectiu arribat de l´altra part del món. Es tracta d´un estudiant de periodisme procedent de Massachusetts, de la Universitat nordamericana de Lowell. Així Matt Kaiser és un dels nou estudiants que es troben ja a València per un periode de sis setmanes.

El programa d´intercanvi idiomàtic i cultural, gestionat per la Facultat de Sociologia, afavoreix l´aprenentatge en idiomes, i altres matèries, i la realització de pràctiques en diferents entitats. Una d´elles és el Museu Comarcal de l´Horta Sud, a Torrent. Un centre que col.labora amb la Universitat de València des de fa molts anys i rep estudiants d´intercanvi en diferents disciplines (Sociologia, Pedagogia, Història de l´Art, Patrimoni, Teatre Aplicat€) al llarg d´un periode de temps.

Amb 20 anys d´edat, Matt Kaiser aportarà al Museu una nova visió i, segons les seues paraules, espera aprendre de la cultura, la música, la historia, gastronomía i gent de València. A més, ell vol practicar la llengua, que ja ha estudiat al Estats Units, portar algunes tasques de comunicació, i traure d´este viatge una gran experiència personal que també incloga la vessant d´aprenentatge vital.

«Practicar, el millor aprenentatge»

Matt ja ha visitat el Museu Comarcal i ha valorat el gran espai que suposa este centre a la nostra comarca: «Volia treballar en un museu perquè sé que m'ajudarà a comprendre tant la cultura actual com la cultura del passat d´este territori. També els museus tenen documents i artefactes interessants del passat i vull aprendre tant com puga a València».

Tan sols enguany ja han passat pel Museu de l´Horta Sud onze alumnes, vuit d´ells procedents de la Universitat de València. El curs vinent, per tant, seran els alumnes valencians els que visiten Massachusetts.