Un habitatge al bell mig de la Serra Calderona esdevé l´escenari idoni per a la nova proposta cinematogràfica de Pedro Rosado. Amb Una dona major amb unes ales tremendes, el director afincat a Gilet planteja una historia de vida que portarà l´espectador del somriure a la reflexió amable. Amb la nitidesa que caracteritza la seua filmografia, Rosado ha volgut composar aquesta peça minimalista amb quatre personatges clau i una localització idònia.

«Es tracta d´una història de vida, quatre personatges majors que viuen sols; els seus fills han crescut i ara els majors viuen aïllats en una urbanització a la muntanya. Allà arriben a un acord, i és que si moren s´han d´avisar», afirmava Rosado.

No obstant això, la mort del marit de la protagonista, interpretada per Victòria Salvador, els sobta i tot es desencadena en un seguit de situacions, confusions i trobades que centren el fil narratiu del film. L´experimentat Juli Mira és el protagonista i compta amb Paco Alegre i Eva Lezcano com a secundaris d´un relat que desperta tendresa i rebel·lió alhora.

La mort del marit descorda en Una dona major amb unes ales tremendes, un seguit de reflexions que presenta durant tres dies al cadàver del seu home que manté a casa. «La dona s´esguarda el temps davant el marit mort i reviu infinitud de moments i aspectes d´una convivència de més de 40 anys. És llavors quan descobrim trets de realisme màgic barrejats en la ironia i l´humor del moment», afegia el director.

L´amor, la convivència, la rutina que comporta un matrimoni de 40 anys, així com les exigències o fins i tot l´odi que pot generar saber-ho tot d´una persona, queden plantejades a aquest perfil de dona major qualificada amb unes ales tremendes.

L´obra compta amb el suport de l´Institut Valencià de Cultura i serà emesa per Àpunt mèdia. El seu director treballa en aquests moments en el muntatge de l´obra i espera haver-la enllestit abans que concloga 2018. El que fora director de El sueño de las lagartijas, Naranjas de la China o Wilaya entre moltes altres compta amb un equip que ha esdevingut clau per a mantenir-se en el seu compromís amb el cinema. «Tinc un equip fantàstic, sense el qual açò no aniria endavant; des de la il.luminació passant pel maquillatge, vestuaris o tècnics. És el grup, el conjunt que ens fa créixer i generar relats tan màgics com aquest. En una dona major, Lilian Rosado, la guionista ha sabut forjar una història summament particular; nosaltres l´hem orquestrada i ara conjuntarem amb el muntatge», afegia el director.

Rodatge en Morvedre

El fet que rodar al Camp de Morvedre respon a aquesta tendència minimalista del nou cinema generat al nostre país. «Hem de crear amb mínims, i així ho fem. En qualsevol cas per aquesta pel.lícula la Calderona és un entorn magnífic i hem tingut tot el suport de l´Ajuntament de Sagunt», afegien des de producció.

Juli Mira, Victòria Salvador, Paco Alegre i Eva Lezcano sostenen el pes d´una història de vida que generarà complicitats amb el seu públic.