El carrer de Moralets ha sigut enguany l´escenari escollit per a la presentació de les festes patronals, els actes centrals de les quals, tindran lloc del 23 al 30 de juliol. La presentació del programa festiu dimecres va comptar amb la presència del grup Café Quijano, plat principal dels concerts que tindran lloc a la capital de l´Horta Sud en les pròximes setmanes. El grup lleonés, que ha arribat acompanyats de l´alcade Jesús Ros, fa a Torrent una parada dins de la seua gira de 2018. El dissabte 28 de juliol, els torrentins i les torrentines gaudiran en la plaça de la Llibertat de les cançons del seu últim disc.

El regidor de Festes, José Antonio Castillejo, va destacat de la programació de les festes la participació de gent de Torrent, no només dels artistes sinó dels colectius i associacions. De fet, el 80% de la programació la protagonitzen veïns i veïnes de la ciutat: «Hem preparat unes festes apostant per gent de primer nivell i pel talent de la nostra ciutat. Unes festes de Torrent i per a Torrent».

Un dels eixos de les festes, amb un pressupost total de 195.000 €, són els Moros i Cristians, que ja s´han avançat al calendari oficial amb alguns actes. El president de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, Xavi Santamaría, ha assenyalat que enguany com a novetat hi haurà, per primera vegada, un pregó oficial en la Torre que donarà el tret d´eixida a les celebracions el pròxim 24 de juliol. No faltaran les trabucaes, cada any més segures amb el foment de la formació per part dels participants, les revetles i, com a colofó, la Gran Entrada del diumenge 29.

Les festes patronals no s´entenen sense la música i per això és l´altra protagonista de la programació. El torrentí Raúl Ogalla oferirà la seua actuació de tribut al cantant Manuel Carrasco, el dilluns 23 de juliol en la plaça de la Llibertat, a les 23 hores. El dimecres 25 de juliol a les 22.30 hores serà el torn de la parella lírica formada per Pascual Andreu, veí de Torrent, i Saray García. La plaça de l´Església s´omplirà d´art amb estes dos portentoses veus.

També en la vessant musical, però en un estil molt distint, el Rockejat, consolidat ja en el calendari regional de festivals, comptarà com a caps de cartell amb les bandes Desakato, Boikot i Gatillazo i els grups torrentins Mineral Waters, Shirocco, Seventh Hell i Quelonio. El festival se celebrarà, com és habitual, en el Parc Central amb entrada gratuïta els dies 20 i 21 de juliol. També en el Parc Central es farà sentir l´estil trencador del Rapejat els dies 18 i 19 de juliol.

Una altra de les propostes culturals ja fixes en la programació festera és el festival Jazz Panorama. Durant els dies 20, 21 i 22, l´Auditori Vicent Torrent acollirà diferents estils i expressions d´este gènere musical. No faltaran les sessions de sarsuela, la música de les bandes locals de la Unió Musical i del Cercle Catòlic i l´animació infantil en les places. A més a més a Parc Central estarà instal·lada la Gran Fira d´Atraccions durant les festes. La pilota valenciana té també un espai privilegiat a les festes de Torrent. Al III Trofeu Ciutat de Torrent participaran figures de l´esport autòcton com Puchol II o Pere Roc II. El dijous, dia 19, i el dissabte 21 tindran lloc les seminifinals. La parella guanyadora eixirà de la final que es disputarà al trinquet el dissabte 28 de juliol a les 19.30 hores.