Els espectacles reconeguts en el Festival Cabanyal Íntim de València amb el Premi del Públic, Temptatives d'un barri que recorda i Yo no puedo olvidarla, arribaran a l'escenari de la Sala Off de València durant la pròxima temporada. El certamen, que va clausurar el maig passat la seua vuitena edició amb un índex d'ocupació del 95%, ha atorgat enguany dos guardons que concedeixen els propis espectadors a través de les valoracions que fan en eixir de cada representació.

El Premi del Públic a la Millor Companyia Emergent va recaure enguany en Temptatives d'un barri que recorda, una creació col·lectiva dirigida per Anna Albaladejo i Isabel Caballero amb un elenc actoral no professional.

Per la seua banda, el Premi del Públic a la Millor Companyia i/o Artista Professional va ser para Yo no puedo olvidarla, d'Ángela Bermúdez. Amb l'objectiu de projectar el talent i art valencià més enllà del festival i donar-li visibilitat, tots dos guardons tenen com a contraprestació la representació dels espectacles en la Sala Off la pròxima temporada.

Per una banda, Yo no puedo olvidarla és una tragicomèdia que, amb l'actriu valenciana Ángela Bermúdez i dirigida per David Durán, «va emocionar i va commocionar al públic fins a tal punt que l'últim dia de la representació un grup d'espectadors la va acomiadar en el carrer amb una traca», ha explicat l'organització.

Per la seua banda, l'espectacle Temptatives d'un barri que recorda, és un projecte social i cultural sorgit del Taller de Teatre Col·laboratiu Dónes del barri. FormaTEM 2017/2018, desenvolupat pel Teatre El Musical i l'estrena del qual va acollir el marc de la vuitena edició del festival. Ana Albaladejo i Isabel Caballero són les dramaturgues i directores que, al costat de la col·laboració de Begoña Tena, Eva Zapico i Zahira Montalvo, van donar forma al fruit d'aquest laboratori de creació amb no professionals i que van posar sobre l'escenari aquest espectacle que recupera la història del barri del Cabanyal a través d'un recorregut per la memòria propera, llunyana i futura dels seus habitants i transeünts.

Una creació col·lectiva que va ser interpretada per veïns del barri i artistes emergents com Adrián Bellido, Eva Biró, María Josep Carro, Merche Subiela, Natalia Aucejo, Paloma Olmos, Pedro Ferrandis, Raquel Ramos, Sara Olives, Sara Rojo, Stella Marco i Viqui Català. El certamen va atorgar aquest premi en reconeixement al «esforç i creativitat bolcat per tot l'equip que va posar en peus al públic del teatre El Musical», ha destacat