La ciutat de Torrent ja està immersa en les activitats de la IV Setmana Cultural del Nou d´Octubre, que es posa en marxa per a celebrar el dia de les valencianes i dels valencians. D´una banda, la literatura i els llibres ja han prés la plaça de la Unió Musical, que fins al dia 7 acull una nova edició de la Fira del Llibre, que s´inclou de nou en esta setmana cultural.

La mostra, en la qual participen una desena de llibreries de Torrent i València, s´inaugurà ahir amb la presència de l´alcalde Jesús Ros, la regidora d´Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i amb bona part de la corporació municipal. Va ser el tret d´eixida a un programa «carregat d´activitats que ompliran la plaça de cultura, diversió i lectura, i que hem dissenyat pensant en el públic infantil, així com en el públic adult», ha destacat Sáez.

Els alumnes del centre d´educació especial Torrepinos i del col·legi Monte-Sión van ser els protagonistes de la primera jornada de la fira en llegir Ochami, el zorro bobo, un conte elaborat i dibuixat pels alumnes en el marc d´un projecte conjunt entre els dos centres escolars.

A partir d´este moment, el programa no descansa i la plaça de la Unió Musical s´omplirà tota els matins d´alumnes de primària i educació infantil, que visitaran la fira i la biblioteca, on coneixeran el funcionament de les sales d´estudi, del préstec de llibres o de les sales de lectura.

A la vesprada, hi haurà presentacions de llibres, en què participaran escriptors valencians com Ramon Guillem (Premi Ciutat de València), o autors de Torrent com ara Margarida Castellano, que presentarà «Les altres catalanes», i Cristina Montesa amb «Reina», la segona part de la seua trilogia «El poder del fuego». Igualment, cada dia els escriptors signaran alguns dels seus exemplars.