04 de octubre de 2018
04.10.2018
Levante-emv
Fira

Torrent dedica tota una setmana a la literatura amb motiu del 9 d´Octubre

- La capital de l´Horta Sud torna a incloure la seua tradicional Fira del Llibre durant els actes previs a la festa de la C. Valenciana

04.10.2018 | 04:15
Torrent dedica tota una setmana a la literatura amb motiu del 9 d´Octubre
La plaça de la Unió Musical, de gom a gom per a disfrutar de les lletres.

La ciutat de Torrent ja està immersa en les activitats de la IV Setmana Cultural del Nou d´Octubre, que es posa en marxa per a celebrar el dia de les valencianes i dels valencians. D´una banda, la literatura i els llibres ja han prés la plaça de la Unió Musical, que fins al dia 7 acull una nova edició de la Fira del Llibre, que s´inclou de nou en esta setmana cultural.

La mostra, en la qual participen una desena de llibreries de Torrent i València, s´inaugurà ahir amb la presència de l´alcalde Jesús Ros, la regidora d´Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i amb bona part de la corporació municipal. Va ser el tret d´eixida a un programa «carregat d´activitats que ompliran la plaça de cultura, diversió i lectura, i que hem dissenyat pensant en el públic infantil, així com en el públic adult», ha destacat Sáez.

Els alumnes del centre d´educació especial Torrepinos i del col·legi Monte-Sión van ser els protagonistes de la primera jornada de la fira en llegir Ochami, el zorro bobo, un conte elaborat i dibuixat pels alumnes en el marc d´un projecte conjunt entre els dos centres escolars.

A partir d´este moment, el programa no descansa i la plaça de la Unió Musical s´omplirà tota els matins d´alumnes de primària i educació infantil, que visitaran la fira i la biblioteca, on coneixeran el funcionament de les sales d´estudi, del préstec de llibres o de les sales de lectura.
A la vesprada, hi haurà presentacions de llibres, en què participaran escriptors valencians com Ramon Guillem (Premi Ciutat de València), o autors de Torrent com ara Margarida Castellano, que presentarà «Les altres catalanes», i Cristina Montesa amb «Reina», la segona part de la seua trilogia «El poder del fuego». Igualment, cada dia els escriptors signaran alguns dels seus exemplars.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Parotet


Blog 'Pren la paraula'


El meló d'alger, un emblema de la globalització 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia