La XXXVI edició del Concurs de Teatre Vila de Mislata ja està en marxa. L'obra «He sigut jo!», interpretada per Foios Escola de Teatre, va ser la que va donar el tret d´eixida el passat divendres 5 d'octubre a un dels esdeveniments culturals i teatrals més importants de la Comunitat Valenciana. Així ho assenyala l'alcalde del municipi, Carlos Fernández, que destaca que el nom de Mislata «ja va unit, per dret propi, al del teatre»: «La nostra ciutat s'ha convertit en un focus dinamitzador i generador de noves propostes i iniciatives culturals».

Aquest any s'interpretarà un total de dotze obres teatrals durant els mesos d'octubre, novembre i desembre. El 14 de desembre serà l'acte de lliurament de premis, que es farà després de finalitzar la representació de «Separeu-vos, junts!», de La Dependent Companyia de Teatre d'Alcoi, obra que està fora de concurs. Per la seua banda, aquesta nit a les 22:30 hores el públic podrà gaudir de «Central Park West», interpretada pel Teatre Circ d'Alcoi. Aquesta serà, per la seua banda, l'hora programada per a totes les representacions d'aquesta edició.

La regidora de Cultura, Josefa Luján, destaca la importància del teatre com «un factor important de cohesió i integració social». La següent obra serà el divendres 19 d'octubre, sota el títol «Shakespeare (la dona silenciada)», interpretada per Cent Mossos, de València. La Ribera Baixa serà qui continue el divendres 26 d'octubre amb l'obra «Diari d'un boig», per Passeig-Teatre de Cullera. El mes finalitzarà amb «El crèdit», interpretada el dimecres 31 d'octubre per Zorongo-Teatre.

L'alcalde de Mislata destaca també l'esforç de l'administració local «per mantindre una aposta valenta per a portar nous formats culturals» i posa l'accent en el paper del teatre com a «eina de convivència».

El mes de novembre s'iniciarà amb la interpretació d´«En defensa» el divendres 2 de novembre, per l'Aula de Teatre Contemporani Universitat d'Alacant. El següent divendres, 9 de novembre, serà el torn de «Preetz», des de Malatesta-Teatre d'Algemesí. La Costera serà la següent a intervenir-hi, el divendres 16 de novembre amb «Lisístrata», representada pel Teatre de la Lluna de Xàtiva. El divendres 23 de novembre serà el torn de «La visita», representada per l'Escola Municipal de Teatre de Silla. Aquesta agrupació va aconseguir endur-se a casa l´any passat el premi «Vila de Mislata» a l'obra en conjunt, el guardó a millor direcció, millor actriu de repartiment, millor actor i el premi del públic. Per la seua banda, Pànic Escènic, de València, representarà el 30 de novembre l'última obra del mes, «Totes mortes».

Serà La Trinxera, de Mislata, l'encarregada de representar «Midnight» el 5 de desembre i Els Ubús de Castelló tancaran aquesta edició del concurs amb «Arlequí servidor de dos patrons» el divendres 7 de desembre. El concurs està organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Mislata i, en paraules de la regidora de Cultura, en cadascuna de les dotze propostes "trobareu un motiu diferent per acompanyar-nos". La venda d'entrades és al Centre Cultural de Mislata de 16:00 a 21:00 durant la setmana d'exhibició de les obres i fins a les 22:30 hores el dia de la interpretació.