L´Acadèmia Valenciana de la Llengua, juntament amb les universitats públiques d´Alacant, València i Castelló, i CEFIRE València, han organitzat, coincidint amb el centenari del seu naixement, un homenatge al lexicògraf valencià Francesc Ferrer Pastor, dins del curs ´Els diccionaris: ara i demà´, que dilluns que ve comença en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV, amb la participació dels màxims experts en el camp lexicogràfic.

La commemoració, que s´allargarà fins dijous, servirà d´eix per a reunir especialistes de tot l´àmbit lingüístic que reflexionaran sobre el paper dels diccionaris en la societat contemporània i en el futur. Noms com Joan Veny, Rosa Agost, Mercè Lorente, Jordi Ginebra, Ona Domènech, Cesáreo Calvo i Miquel Àngel Pradilla, entre altres, o els acadèmics Antoni Ferrando, Emili Casanova, Jordi Colomina, Abelard Saragossà, Artur Ahuir, Maribel Guardiola o Josep Martines participaran en el curs.

La sessió d´obertura estarà a càrrec de la presidenta de la Secció Filològica de l´Institut d´Estudis Catalans, Teresa Cabré, i del president de l´AVL, Ramon Ferrer, i seguida de la conferència inaugural que pronunciarà Emili Casanova.