La Plaça del Llibre 2018 s'encetarà el pròxim 1 de novembre amb l'acte inaugural i el lliurament dels Premis Plaça, uns guardons que nasqueren en 2014 com un reconeixement a la promoció del llibre i la literatura, en l'àmbit de la creació individual i en el de la difusió de les obres escrites en valencià. Enguany, els premis seran, pel que fa a la trajectòria literària, per a Isabel-Clara Simó i, pel que fa a la difusió d'autors i editorials, per a l'espai radiofònic i televisiu Plaerdemavida, d'À Punt, que ha fet una gran aposta en la seua graella per programes de foment de la lectura.

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) és considerada com una de les autores modernes més importants de la literatura catalana. La seua obra ha estat traduïda a l'alemany, l'anglès, el basc, el castellà, el francès, el gallec, l'italià, el neerlandès i el suec. Ha participat en nombrosos congressos acadèmics i ha fet més de mil conferències, a tot arreu, també a l'estranger. Ha col·laborat regularment en nombrosos mitjans de comunicació, ha participat en diverses obres col·lectives i d'investigació i la seua bibliografia també inclou diversos títols teatrals.

Per la seua banda, Plaerdemavida establix lligams entre els escriptors i els lectors. Ajuda a fer que el públic conega les novetats editorials en la nostra llengua i que entre totes i tots descobrim una literatura pròpia, diversa i rica. El programa també acosta a la seua audiència als llibres, escriptors, il·lustradors i, en definitiva, a tot allò que configura el complex ecosistema literari valencià.

El lliurament dels guardons d'aquesta edició tindrà lloc l'1 de novembre, a partir de les 21.30 hores al Centre Cultural Octubre (carrer Sant Ferran, 12), i anirà seguit del tradicional sopar literari, obert a totes aquelles persones que desitgen assistir.