Desenes de persones vinculades al món de la cultura valenciana i a la comarca de la Ribera van voler acompanyar ahir a l´editorial Bromera en el seu últim i important pas endavant: la inauguració de la nova seu que l´empresa ha estrenat al polígon El Pla d´Alzira. El motiu del canvi és obvi per a una editorial que no descataloga obres (i que per tant té disponibles quasi tots els títols publicats en els seus 30 anys de vida): millorar la seua capacitat d'emmagatzematge i emmotlar l'espai a les seues necessitats. També la internacionalització d´una firma editorial que és hui tot un referent de les lletres valencianes, donant vida a alguns dels volums més venuts en els darrers anys.

L´acte festiu en la nova ubicació va comptar amb la presència d´autoritats, escriptors i altres persones que han col·laborat amb l´editorial al llarg dels seus trenta-dos anys d´història, acompanyats de l´equip humà del Grup Bromera, format per més de 60 professionals que fa possible la publicació anual de més de 200 novetats que han conformat un catàleg editorial de 5.000 títols. Així l´acte va comptar amb la presència de bona part de l´equip de govern d´Alzira; així com també d´alcaldes i alcaldesses de la comarca com Voro Montañana (Guadassuar), Andreu Salom (l´Alcúdia) o Neus Garrigues (la Pobla Llarga), a més de múltiples regidors de diferents municipis.

Segons va explicar el fundador i editor de Bromera, Josep Gregori, els factors clau que han motivat la construcció de la nova seu han estat, d´una banda, poder comptar amb més espai per poder allotjar en condicions òptimes un equip humà que ha anat creixent al llarg dels anys, i, de l´altra, la necessitat d´un magatzem unificat i modern capaç d´albergar la totalitat del fons viu de Bromera i de donar resposta al repte logístic de millorar la distribució.

La vetllada va comptar també amb un protagonisme per a la música, amb l'actuació del cantautor Andreu Valor. Nova etapa per a una editorial clau per entendre l´etapa contemporània de les lletres valencianes.