El grup de mestissatge mediterrani de l'Alcoià El Diluvi llençarà un treball nou a la primavera que promet ser una revolució del seu ja conegut folk festiu, ara més arriscat, amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, a ajudar-se mútuament i al «junteu-vos» d'Ovidi Montllor. Seguint amb l'«Ànima» (2017 CC), i l'«Alegria» (2015 CC) que tant els caracteritza, i títols del seu darrers discos, El Diluvi madura i van un pas més enllà, també en sonoritats. El nou treball juga amb nous llenguatges, i inclou influències del folk anglosaxó i mexicà, tot flirtejant amb l'electrònica.

Precisament amb esta essència de revolta, és amb la que El Diluvi s'ha acomboiat amb l'artista Clàudia Key Day, les Sey Sisters, Ses, Huntza, Núria Jaouen, Herbamora i Alidé Sans que han versionat la coneguda cançó feminista dels de l'Alcoià «I tu, sols tu» del disc Alegria per a vestir una campanya feminista a xarxes en set llengües.

La campanya a xarxes començarà hui, 23 d'octubre, amb el llançament del primer vídeoclip de Clàudia Key Day cantant la cançó en castellà, i s'acabarà amb un vídeo especial pel 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere.

Com explica Flora Sempere, vocalista del grup: «Este és un projecte que naix gràcies a la pràctica de la solidaritat internacionalista i feminista que ens manté en xarxa, assaborint el suport mutu i posant sempre les cures al centre».

El Diluvi creix sense perdre l'essència: el nou treball serà editat pel segell discogràfic Halley Records i estrenen nova oficina de manejament. L´empresa valenciana Pro21 i la catalana Èxits Management realitzarà el booking, una aliança que vol reforçar al màxim la gira del grup al 2019.