Morella va acollir ahir el congrés ´La veu del Regne´, el qual commemora els 600 anys de la Generalitat. La Sala del Justicia va ser l´escenari de l´acte inaugural amb la conferència La Generalitat Valenciana en la Història a càrrec de Vicent García. També es va dur a terme el concert ´Cants d´un Poble per a Trencar Silencis´ al convent de Sant Francesc a cárrec de la formació Capella de Ministers com a principal acte d´aquest esdeveniment a la ciutat. Cal recordar que la formación organitza al municipi el Festival i Acadèmia Internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music. Així, la comunitat acadèmica de les universitats valencianes s´ha reunit a Morella amb aquest motiu.

D´aquesta manera, participaren en la jornada l´alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, Vicerectora de Cultura i Relacions institucionals de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro, i el doctor i professor de l´UJI, Vicent García.

A més de la participació de Carles Magraner amb la Capella de Ministers en el concert, també va haver-hi xerrades i conferències a la Sala del Justícia en el marc acadèmic propi del congrés durant tota la vesprada.

L´alcalde de Morella va agrair que «s´haja elegit Morella com una de les ciutats que alberga aquest congrés tan important, junt amb València i Alacant». Ripollés va destacar que «Morella va tindre un paper fonamental en la història del Regne de València, per tant, és molt important conéixer com els nostres avantpassats s´organitzaven per a formar les institucions que avui coneixem».

El congrés ´La veu del Regne´ està organitzat per les cinc universitats públiques valencianes i realitza activitats en Alacant, València i Morella. Així, els temes que tracta aquest firen al voltant de la història i els orígens de la institució.