10 de noviembre de 2018
10.11.2018

Torrent inicia la catorzena edició del seu Voluntariat pel Valencià amb parelles lingüístiques

09.11.2018 | 21:19

El Voluntariat pel Valencià de Torrent ha inaugurat la catorzena edició amb un acte en l'andana del Museu Comarcal de l'Horta Sud. Les parelles lingüístiques es reuniren per a començar un nou any d'aprenentatge compartit de la llengua pròpia i ho feren amb l'actuació del contacontes Vicent Cortés.

A més en esta primera reunió on es presentaren les noves parelles lingüístiques i es repartí material de suport per a les converses, es projectà un vídeo elaborat pel Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Torrent amb la col·laboració de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià del consistori. El vídeo recull testimonis de dos parelles lingüístiques que conten la seua experiència amb el voluntariat, les motivacions per a participar-hi i també fan balanç del que els suposa formar part d'esta iniciativa.

El coordinador del Voluntariat d'Escola Valenciana, Vicent Font, recordà el funcionament del voluntariat lingüístic, que posa en contacte persones que saben valencià amb persones que volen aprendre'l i destinen part del seu temps lliure a esta finalitat. Des de la posada en marxa d'esta proposta a Torrent, que es remunta a l'any 2005, entre 30 i 40 parelles lingüístiques han treballat juntes cada any per a aprendre a parlar valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook