El Govern valencià va aprovar el passat divendres un conveni de col·laboració entre l'IVAM i el museu Gemeentemuseum de l'Haia que possibilita la cessió temporal i gratuïta d'obres pròpies de cada museu, i el centre valencià acollirà en 2019 una mostra de les obres cedides.

El conveni, vigent fins al 31 de desembre de 2019, permet que ambdues institucions compleixen amb el seu objectiu d'organitzar exposicions temporals en l'àmbit de la difusió i coneixement de l'art modern, per al que precisen el préstec d'obres que pertanyen a la col·lecció pròpia de l'altra institució.

Així ho ha explicat després del ple del Consell el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, qui ha afegit que tots dos es comprometen a cedir les imatges digitalitzades d'aquestes obres per a ser utilitzades en la difusió de les activitats (catàlegs, guies, fullets de mà i pàgines web).

També, a contractar el servei de transport de les obres amb una empresa especialitzada, i a fer-se càrrec de les despeses del tècnic que l'altra institució envie per al muntatge i desmuntatge de les obres.

D'altra banda, hauran d'abonar a una companyia especialitzada les despeses de la cosina del segur de les obres; assegurar les condicions necessàries en la sala d'exposicions i garantir una adequada vigilància i control de seguretat; fer-se càrrec de les despeses de muntatge i il·luminació, així com dels derivats del material imprès i divulgatiu de l'exposició.

Així mateix, fer constar el nom i logotip de la institució cedent i proporcionar a l'altra parteix informació per a les campanyes de difusió de les mostres, i retornar les obres d'art i les reproduccions cedides en les mateixes condicions en què s'han rebut.

El Gemeentemuseum va dur a terme l'exposició pública de les obres cedides per l'IVAM entre el 25 de novembre de 2017 i el 2 d'abril de 2018, mentre que l'IVAM farà l'exposició de les obres cedides pel Gemeentemuseum durant l'any 2019, per un període aproximat de sis mesos. Les despeses assumides per l'IVAM pels diversos conceptes inclosos en el conveni ascendeixen a 31.300 euros.

El Gemeentemuseum de l'Haia , entitat de dret públic, és un dels museus més grans d'Europa i destaca per la seua col·lecció d'art modern i contemporani, moda i arts decoratives, segons la Generalitat.

Per la seua banda, l'IVAM té entre les seues finalitats el coneixement, l'expansió, la protecció, la promoció i la difusió de l'art modern i contemporani.