El Palau dels Arts de València ha «reinventat» l'òpera per al públic infantil amb una nova proposta educativa, «Explica'm una òpera», que recupera la figura del contacontes per a narrar un espectacle líric.

L'activitat, que s'estrenarà el pròxim dimecres, recupera la figura del contacontes que, en aquesta ocasió, narra el desenvolupament d'una òpera, sense deixar passar els seus moments musicals i escènics més rellevants, gràcies a l'acompanyament de cantants i pianista, a més dels elements d'atrezo i vestuari, ha detallat la Generalitat en un comunicat.

La trama de «Explica'm una òpera» transporta als més xicotets a l'època de joventut de Gaetano Donizetti, que és a punt de finalitzar una de les òperes més benvolgudes del repertori, L'elisir d'amore. Dubitatiu davant la resposta de l'estricte públic milanés, el compositor italià decideix explicar-la abans a un grup de xiquets i xiquetes per a conèixer de primera mà les seues reaccions i impressions.

L'actor valencià Paco Iváñez dóna vida a Felice Romani, libretista d'aquesta òpera, per a narrar de forma dinàmica l'argument d'aquest títol. El pianista Rafael Andrade, que encarna al propi Donizetti, serà qui interprete al piano aquells moments musicals que il·lustren el conte.

Quatre artistes de l'actual promoció del Centre Plácido Domingo canten els papers principals d'aquesta òpera bufa: Adina (Vittoriana D'Amicis), Nemorino (Mark Serdiuk), el sergent Belcore (Alberto Bonifazio) i el doctor Dulcamara (Pau Armengol).

L'espectacle està orientat a estudiants de Primària, per als quals el programa didàctic de Les Arts ha disposat tres sessions els dies 10, 12 i 14 d'abril en l'Aula Magistral, que per a preservar les necessitats educatives del muntatge restringeix el seu aforament a 150 espectadors.

El centre d'arts ha disposat, a més, una representació oberta al públic familiar el dissabte 13 d'aquest mateix mes, a les 12 hores, amb localitats entre 7 i 9 euros.

«Explica'm una òpera» pretén que el públic infantil «es familiaritze amb el significat de què és una òpera, qui són el compositor i el libretista, a més de conèixer la trama d'aquest títol universal», ha explicat el responsable del programa didàctic dels Arts i creador d'aquest muntatge, Víctor Gil.

Aquesta nova producció, realitzada per l'equip del centre d'arts, amplia, juntament amb la recent «Babies ONLY», el catàleg d'activitats que ofereix Les Arts Educació, i que gaudeixen més de 10.000 estudiants cada temporada.